Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:05 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat APIA

ro

22 Mar, 2013 18:24 500 Marime text
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte beneficiarilor Măsurii 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări ca a încheiat convenţii privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente.
Prin încheierea acestor convenţii, APIA emite la cererea solicitantului o adeverinţa, prin care confirmă că solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b – păsări, valoarea ajutorului din cererea de ajutor, precum şi valoarea decontului justificativ depus de către solicitant la APIA  în perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2013.
Agenţia de Plăţi şi Interventie pentru Agricultură a încheiat până la această dată convenţii  cu următoarele bănci: CEC Bank S.A, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Banca Română pentru Dezvoltare, Banca Italo Romena SpA, Unicredit Țiriac Bank SA., Banca Comercială Română, Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, OTP Bank, Banca Comercială Carpatica, Bancpost, Piraeus Bank Romania SA, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România.
Valoarea creditului acordat de către instituţiile financiar bancare va fi de până la 90% din valoarea decontului justificativ prezentat în adeverinţă emisă de APIA conform anexei 1 şi cu încadrarea în limita sumei cuvenite din Plăţile privind bunăstarea animalelor – pachetul b – păsări, denominate în lei astfel:
pentru creditele acordate de Bancă până la data de 31.12.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în ziua anterioara datei solicitării creditului;
pentru creditele acordate de Bancă începând cu data de 01.01.2014 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 31.12.2013.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA şi Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.
Menţionăm că Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverinţe /acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiţii de creditare, stabilite de către Creditor şi aprobate de către Banca Naţională a României. Aici sunt incluse şi garanţii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).
Reafirmăm recomandarea adresată potenţialilor beneficiari interesati să îşi aleagă Creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă (creditoare), pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale.

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Ti-a placut articolul?

Comentarii