Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa şi Portul Rotterdam, planuri comune de colaborare

ro

03 Apr, 2013 18:53 1521 Marime text
Astăzi, 3 aprilie 2013, la sediul Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA, reprezentanţii Port of Rotterdam International, directorul general Roger Clasquin şi managerul de proiecte Ronald Voogn, au avut o întâlnire cu directorul general al companiei, prof. dr. ing. Lucian Băluţ.
Discuţiile s-au axat pe temele memorandumului de înţelegere încheiat între Portul Constanţa şi Portul Rotterdam, pe identificarea căilor de dezvoltare comună în domeniul transportului naval, al proiectelor de investiţii în infrastrucura portuară şi pe schimbul de experienţă la nivel managerial.
Directorul general Roger Clasquin a declarat că Portul Rotterdam şi Portul Constanţa colaborează de peste 3 ani. „Noi vedem cele două porturi ca porturi complementare, nu concurente. Portul Rotterdam dezvoltă o reţea globală de colaborare la nivel mondial, din Brazilia, în Asia şi Europa de Est, iar Constanţa are un rol important. Considerăm că relaţia de colaborare dintre Portul Constanţa şi Portul Rotterdam poate determina beneficii pentru ambele părţi, ţinând cont de potenţialul mare de creştere al Portului Constanţa şi expertiza noastră”.
Primul pas în această colaborare îl va reprezenta participarea directorului comercial al CN „APM” SA Constanţa, George Vişan, în Olanda, la o conferinţă care va reuni toate porturile cu care Portul Rotterdam are încheiate protocoale de colaborare. În acest cadru, Portul Constanţa se va putea prezenta potenţialilor investitori olandezi.
Directorul general al CN „APM” SA Constanţa, prof. dr. ing. Lucian Băluţ a declarat că discuţiile cu partenerii olandezi au fost foarte instructive, fiind un schimb bilateral de experienţă. „Eu văd întâlnirea de astăzi ca o continuare a vizitei de ieri, a delegaţiei conduse de primarul oraşului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, ca un prim pas important în colaborarea pe care ne-o dorim împreună cât mai puternică”,  a declarat prof. dr. ing. Lucian Băluţ.


DIRECTOR GENERAL,

Prof.Dr.Ing. Lucian BĂLUŢ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii