Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de execuţie a lucrărilor la proiectul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanţa” a fost semnat

ro

10 May, 2012 15:13 1321 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Contractul de execuţie a lucrărilor la proiectul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanţa” a fost semnat

 Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa şi SC „Consal Trade” SRL Constanţa au semnat contractul de execuţie a lucrărilor la proiectul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanţa”.
 Valoarea contractului este de 54.294.348 lei (12.709.946 euro), termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 18 luni de la predarea amplasamentului.
 Licitaţia a avut loc la sfârşitul anului 2010, depunând oferte 5 companii: „Arcada”, „Swietelsky”, ”Consal Trade”, „Leonhard Weiss” şi „Alpine”.
 Procedura de achiziţie a fost suspendată pentru soluţionarea de către instanţele judecătoreşti a litigiilor şi contestaţiilor aflate pe rol. Adjudecarea de către „Consal Trade” a lucrărilor de execuţie a fost făcută în baza hotărârii Curţii de Apel Bucureşti.
 Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial – Transporturi.
 Investiţia are ca scop îmbunătăţirea exploatării în zona fluvio-maritimă prin construirea în prima etapă a unui complex de linii ferate sistematizat, care să deservească actualii şi viitorii operatori.
 Obiectivele urmărite sunt următoarele: creșterea capacității căii ferate pentru transportul mărfurilor uscate vrac din/către sectorul fluvio-maritim al portului Constanţa; tranzit mai mare de marfă prin port pe TEN-T; transferul congestionării traficului, generat de dezvoltarea activității în sectorul fluvio-maritim, din Agigea Nord către zonele mai largi şi în apropierea danelor; construirea triajului într-o zonă în care există suficient spațiu pentru o dezvoltare ulterioară.

                                                    
                                                      PENTRU DIRECTOR GENERAL,
                                                           AMBROZIU DUMA
                                                       DIRECŢIA EXPLOATARE
                                                     
Red./Edit. Velicu M. – BC – SRPP  05.05.2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii