Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

676 tone de alge, stranse in aceasta saptamana de pe plajele litorale

ro

16 Jun, 2011 22:52 2108 Marime text

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral prin Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta va asigura in permanenta personal pentru control si interventie inclusive in zilele de weekend din sezonul estival. Au fost stabilite trei zone de interventie si anume: Navodari - Mamaia - Constanta, Eforie - Costinesti si Olimp - Vama Veche.

In aceste zile, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral a intervenit pentru strangerea cantitatilor importante de alge existente pe unele sectoare de plaja de pe litoral.

Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta, a strans in aceasta saptamana de pe plajele litorale aproximativ 676 de tone de alge.

Prezenta alegelor se constata in cantitati semnificative doar pe cateva portiuni de plaja din sudul statiunii Mamaia, Municipiul Constanta si Eforie Sud

Pentru a diminua efectele acestui fenomen, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral a marit numarul de utilaje si de forte umane. Pentru a asigura o interventie cat mai eficienta, Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta a mobilizat personalul sa lucreze in ture, atat noaptea cat si pe timpul zilei. Interventia cu utilajele de mare capacitate se va face doar pe timpul noptii, deoarece, pe timpul zilei, aceste utilaje nu pot intra printre turistii veniti sa isi petreaca concediul la mare.

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral are obligatia de a interveni in zonele unde se constata o prezenta masiva a algelor. In celelalte cazuri, obligatia cade in sarcina operatorilor de plaje.

Turistii pot face orice sesizari si reclamatii cu privire la aspectul plajelor la numerele de telefon: 0241.486105 si 0745.349209, dar si la adresa de email: dispecer@dadl.rowater.ro. Dispeceratul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral va functiona non stop, iar reclamatiile vor fi inregistrate intr-un registru unic de sugestii si reclamatii.

Responsabil comunicare

Catalin Anton

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii