Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN ACN a semnalat prezenta unei poluari cu hidrocarburi pe Canalul Poarta Alba-Midia Navodari

ro

18 Aug, 2010 20:36 1787 Marime text

COMUNICAT  DE  PRESĂ

Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile”  S.A. a semnalat prezenţa unei poluări cu hidrocarburi la km 24+800 mal stâng pe Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari. Au fost sesizate organismele abilitate în domeniul apelor şi protecţia mediului.
S.C. CONPET S.A. Constanţa, poluatorul din zonă, are montate baraje antipoluante, însă acestea sunt necorespunzătoare, astfel că din cauza vântului şi a valurilor ce se formează  s-a permis răspândirea produsului pe suprafaţa apei sub formă de irizaţii, pe o lungime de 25 metri şi lăţimea de 2 metri.
CN „ACN” S.A. a anunţat imediat S.C. CONPET S.A. Constanţa de acest incident, atât telefonic căt şi în scris şi de asemenea, problema a mai fost comunicată şi organelor competente, Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral şi Garda Naţională de Mediu-Comisariat Constanţa.
Din cauza faptului că în apropierea zonei afectate există Staţie de pompare pentru prelevarea apei din Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari pentru irigaţii şi potabilizare,  CN „ACN” S.A. s-a implicat în acţiunea de depoluare prin răspândirea de praf absorbant pe suprafaţa apei.
Menţionăm că traficul de convoaie în zona respectivă nu a fost afectat.

Persoană de contact:
Andreea Spătaru
Purtător de cuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii