Eolenerg Project SRL investește 52 milioane de euro în turbine eoliene pentru proiectul din județul Constanța
Eolenerg Project SRL investește 52 milioane de euro în turbine eoliene pentru proiectul din județul Constanța
04 Sep, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1793
Marime text
- Eolenerg Project SRL (2019) organizează o licitație pentru achiziționarea de turbine eoliene
- Noua capacitate de producție va fi de 49,8 MW și va contribui la obiectivul mai sus menționat într-un procent de 5,24% din ținta de 950 MW energie regenerabilă
- În ianuarie 2024, OMV Petrom anunța că va achiziționa de la RNV Infrastructure, una din firmele din portofoliu, 50% din acțiunile de la Electrocentrale Borzești, dar și Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare și cu perspective de creștere
Eolenerg Project SRL (2019) organizează o licitație pentru achiziționarea de turbine eoliene. Licitația ar urma să aibă loc pe 19 septembrie 2024, iar valoarea contractului ar fi estimat la 260.483.475,77 lei (peste 52 milioane de euro).
Prin această licitație se dorește punctarea obiectivului de investiții „Construire Centrală Electrică Săcele, județul Constanța”. Prin proiect se propune realizarea unei Centrale Electrice Eoliene în Săcele. Prin proiect se propune realizarea unei Centrale Electrice Eoliene în comuna Săcele, cu o capacitate instalată de 49,8 MW. Obiectivul va fi amplasat pe terenul investitorului, pe care se va realiza o stație proprie 110/33 kV prin celula 110 kV noua, container de mt și unitate de transformare de 63 MVA 110/33 kV, conectată prin 4 LES 33 kV. Energia produsă va fi evacută prin LEA 110 kV între Stația CEE Săcele – Stația 110/20 kV Sitorman, pe o lungime de circa 12 km.
Sursa de finanțare a proiectului este, conform anunțului, Planul Național de Redresare și Reziliență Componenta C6. Energie, Măsura de Investiții I.1 Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară și Fonduri proprii ale Beneficiarului.
Centrala electrica eoliană (CEE) Săcele, 49,8 MW vizează promovarea investițiilor în sectorul de energie reperabilă și eficiență energetică în vederea asigurării contribuției la obiectivele stabilite prin Pactul Ecologic European, țintele stabilite în cadrul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) privind utilizarea energiei din surse regenerabile, precum și cele stabilite în cadrul PNRR, prin creșterea ponderii de producție a energiei electrice provenită din surse regenerabile, așa cum este energia eoliană. Prin implementarea proiectului propus se vor realiza investiții în sectorul energetic pentru tranziția mai accelerată către o energie mai curată și o eficiență energetică, contribuind astfel la atingerea obiectivelor pe care România și le-a asumat prin PNRR- Componenta 6. Energie, măsura de investiții I1: Noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile.
Noua capacitate de producție va fi de 49,8 MW și va contribui la obiectivul mai sus menționat într-un procent de 5,24% din ținta de 950 MW energie regenerabilă.
Eolenerg Project SRL (2019)
Firma este fondată în anul 2019, iar pe 2023 a raportat o pierdere de peste 211.000 lei. Sediul social este pe Șoseaua Nordului nr. 62D, București. Asociați sunt Greenvolt Power Wind Poland SP ZOO – 50%, din Polonia și Res Terranet Holding SRL – 50%, din București. Administrator sunt Ion Denisa Marina și Martinis Spyridon.
Res Terranet Holding SRL apare și în companiile Renovatio Trading SRL, Smart Electric Design SRL, Infinite Chain Power SRL, Bio Nucet SRL, Grenergy Solar SRL, Seven Wind SRL, Nord Property Investments SRL, Renovatio Asset Management SRL, Renovatio Mobility SRL, Terravis Studio SRL, Buesti Wind Farm SRL, Smart Solar Plant SRL, Res Inovatio Group SRL, Enerintens Solar SRL, Foton Bora SRL, Tenersolar Park SRL, Cil PV Plant SRL, Timber Line SRL.
Ion Denisa Maria mai apare în companiile RNV Infrastructure SRL, Grenergy Solar SRL, Severin Wind SRL, Green Labs Advertising SRL, Terravis Studio SRL, Enerintens Solar SRL, CEF Pelicanul SRL, Gura Ialomitei Solar SRL, Foton Bora SRL, Tenersolar Park SRL, Buesti Wind Farm SRL, Cil PV Plant SRL, Eol Sud Energy SRL, Smart Solar Plant SRL, RNV Sports SRL.
Martinis Spyridon este regăsit și în firmele Sun Terminal SRL, Terravis Studio SRL, Sun Records SRL, Greenvolt Power Romania SRL, Tandarei Solar SRL, V-Ridium Solar Sun 6 SRL, Panciu Renewables SRL.
Istoric firmă
Eolenerg Project SRL este fondată în 2019, iar la momentul înființării fondatori erau Renovatio Asset Management SRL și Zaharia Claudius-George, iar administrator era Ion Denisa Marina.
În decembrie 2022, asociații au decis în unanimitate modificarea structurii asociaților Societății, prin transferul de către Renovatio Asset Management - S.R.L. a tuturor celor 30.075 părți sociale, numerotate de la 1 la 75 și de la 101 la 30.100 având o valoare nominală de 10 RON, și o valoare totală de 300.750 RON, reprezentând 99,9169% din capitalul social al Societății, după cum urmează:
• către RES Terranet Holding - S.R.L., cu sediul social în mun. București, Șoseaua Nordului nr. 62D, reprezentată prin Aurel-Florin Arion în calitate de reprezentant permanent persoană fizică a administratorului persoană juridică Offnet - S.R.L. („RES Terranet Holding - S.R.L.”), un număr de 30.075 părți sociale, numerotate de la 1 la 75 și de la 101 la 30.100 având o valoare nominală de 10 RON, și o valoare totală de 300.750 RON, reprezentând 99,9169% din capitalul social al Societății.
În noiembrie 2023, se modifică din nou structura asociaților, astfel:
- RES Terranet Holding - S.R.L. deține 65.100 de părți sociale, numerotate de la 1 la 65.100, având o valoare nominală de 10 lei fiecare și o valoare totală de 651.000 RON, reprezentând 50% din capitalul social al Societății și din drepturile de vot, având un aport în numerar la capitalul social subscris de 651.000 RON;
- Greenvolt Power Wind Poland sp. z o.o. deține 65.100 de părți sociale, numerotate de la 65.101 la 130.200, având o valoare nominală de 10 lei fiecare și o valoare totală de 651.000 RON, reprezentând 50% din capitalul social al Societății și din drepturile de vot, având un aport în numerar la capitalul social subscris de 651.000 RON.”.
RES Terranet Holding - S.R.L este fondată în 2022, cu un profit de 599.081 lei și o cifră de afaceri de 3,2 milioane lei, la 19 salariați. Asociați în firmă sunt Terravis Limited – 70%, din Cipru și Offnet SRL – 30%. Cel din urmă este și administrator.
Offnet SRL este înființată în anul 2001, iar pe anul 2023 a raportat peste 1 milion lei profit și o cifră de afaceri de 939.866 lei. Asociați sunt Arion Aurel Florin -70% și Teodorescu Alexandru Ioan -30%. Cei doi sunt și administratori.
Grupul Renovatio este unul puternic pe piața de energie din România. În ianuarie 2024, OMV Petrom anunța că va achiziționa de la RNV Infrastructure, una din firmele din portofoliu, 50% din acțiunile de la Electrocentrale Borzești, dar și Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare și cu perspective de creștere. Florin Aurel Arion deţine 12,5% din RNV Infrastructure.
RNV Sport este acţionar în cadrul Red&White 2022 Management, care administrează clubul Dinamo. Pe site-ul DoarDinamo.ro apare şi informaţia potrivit căreia Arion Aurel Florin ar fi apropiat cu Dragoş Constantinescu, fiul fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu.
Pe lista acţionarilor RNV Infrastructure este şi Doru Voicu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada mandatului lui Adriean Videanu. Doru Voicu a fost şi director de dezvoltare al CEZ România, fiind unul dintre cei mai buni specialişti din sectorul energetic local. Peste 50% din acţiunile RNV Infrastructure sunt deţinute de ONON Holding (Germania).
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
OMV Petrom semnează cea mai mare achiziție de proiecte verzi din România
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii