Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 proiecte de hotărâre analizate și acceptate cu vot majoritar Consilierii locali ai municipiului Medgidia, întruniți în cadrul ședinței ordinare a lunii martie

ro

31 Mar, 2023 11:52 935 Marime text

Joi, 30 martie 2023, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Medgidia, a avut loc ședința ordinară a lunii în curs.

Un număr de șaisprezece proiecte de hotărâre au fost analizate și acceptate cu vot majoritar de membrii Consiliului Local.

Punctul cu numărul 1 pe ordinea de zi a privit aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului Medgidia(SIDU) 2021 - 2027.

Ședința a continuat cu modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 214/24.11.2022 privind constituirea dreptului de uz și servitute, cu titlu gratuit, în favoarea comunei Mircea Vodă, județul Constanța, pentru terenurile traversate de conductele de gaze în cadrul obiectivului de investiții „Înființare și dezvoltare sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comunele Mircea Vodă și Saligny, județul Constanța”.

În continuarea ședinței au fost votate proiectele privind aprobarea listei de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale și a celor construite din fond locativ de stat din municipiul Medgidia, pentru anul 2023, alături de modificarea și completarea Metodologiei de lucru, în vederea acordării ajutoarelor de urgență de la bugetul local, precum și a listei cu situațiile deosebite în care se acordă, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 23/25.02.2021.

Totodată consilierii locali au admis prin vot majoritar și proiectul privind aprobarea listei de priorități pentru repartizarea locuințelor tip A.N.L. în municipiul Medgidia, în anul 2023.

Următoarele două puncte pe ordinea de zi au fost privitoare la aprobarea vânzării prin licitație publică a imobilelor terenuri în suprafață de 1.644 mp, respectiv 2.037 mp, aflate în domeniul privat al municipiului Medgidia, identificate cu numerele cadastrale 110876 și 110875, situate în extravilanul mun. Medgidia, parcela CO 288/1/2 și parcela NP 289/2.

Prin votarea următoarelor proiecte aflate pe ordinea de zi a fost aprobată acordarea avizului Consiliului Local al municipiului Medgidia pentru prestarea de servicii funerare de către S.C. NISFAT TRADING S.R.L. și S.C. PIETRASANTA S.R.L.

Votul majoritar al consilierilor locali a asigurat validarea Dispoziției primarului municipiului Medgidia nr. 270/2023 privind aprobarea utilizării excedentului bugetului Clubului Sportiv Medgidia pentru acoperirea golurilor de casă aferente secțiunii de funcționare, în sumă de 14.837,29 lei la data de 31.12.2022.

Cu numărul zece pe ordinea de zi a fost votat proiectul de hotărâre privind achiziționarea de servicii de consultanță juridică, de asistență și/sau de reprezentare în instanță, pentru apărarea intereselor Spitalului Municipal Medgidia în litigiile existente și viitoare.

Ședința a continuat cu rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pe anul 2023 și admiterea alegerea președintelui de ședință pentru perioada aprilie - iunie 2023.

Un alt proiect votat de consilierii locali a asigurat modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 115/28.11.2019 privind aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A., a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Construire bază sportivă Tip 1, municipiul Medgidia, județul Constanța”.

Ultimele proiecte de hotărâre votate de consilieri au privit atestarea apartenenței la domeniul privat al municipiului Medgidia a unor imobile situate pe teritoriul U.A.T. Medgidia, conform Anexei la procesul-verbal al comisiei de inventariere nr. 4151/24.03.2023 și modificarea datelor de identificare și a valorii de inventar, ca urmare a efectuării măsurătorilor cadastrale, privind imobilul Strada Silozului aflat în domeniul public al Municipiului Medgidia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii