Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:05 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stagiunea estivală „BE.SAFE – BEstSummerFEst – Constanța 2020” Regal al cântecului, dansului și portului popular românesc, pe scena Teatrului de vară Soveja

ro

19 Aug, 2020 00:00 2476 Marime text

În acest week-end, vineri, 21 august, începând cu ora 20,30, pe scena Teatrului de Vară Soveja, va avea loc un regal al cântecului, dansului și portului popular românesc, organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” secția Ansamblul Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene” Promovare Cultură Tradițională.
Parte din programul stagiunii estivale „BE.SAFE – BEstSummerFEst – Constanța 2020”, organizată de Teatrul de Stat Constanța, spectacolul adună interpreți  de muzică populară de marcă precum:
Margareta Clipa, una dintre artistele de folclor românesc care a fost cu siguranță predestinată muzicii populare încă de când s-a născut. În cântecele ei veți regăsi firescul și simplitatea melosului de pură esență țărănească moștenită de la vechi rapsozi, dar și teme mai actuale izvorâte din propria existență, cuprinzând cu precădere cântecul de dor, de dragoste, de joc, de nuntă, de înstrăinare precum și cântecul bătrânesc.
Elena Plătică - un artist înzestrat cu multă sensibilitate, profesor de muzică populară în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și solist vocal în cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”.
 
Cu o prezenţă plină de naturaleţe, va urca pe scena Teatrului de Vară Soveja și Valentin Sanfira, îndrăgitul artist de muzică populară, dar și Andrei Girel, câștigător al unor premii importante în festivalurile de folclor, fost cursant al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”, condusă de maestrul Cristian Obrejan. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Evenimentul va putea  fi urmărit în direct pe rețeaua oficială de socializare facebook a Ansamblului.
 
Organizatorii au luat toate măsurile necesare protecției participanților privind răspândirea virusului Sars-Cov 2.

Citește și:

Constanța Săptămâna a cincea BE.SAFE, cu teatru, film și muzică (galerie foto)

 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii