Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:29 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul cultural de educaţie juridică „Themis, drumul către umanitate”, la Centrul „Jean Constantin”

ro

10 Oct, 2018 14:34 797 Marime text
Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” în colaborare cu Tribunalul Constanța și Centrul Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța organizează vineri, 12 octombrie, începând cu ora 11,00, prima întâlnire din cadrul proiectului cultural de educaţie juridică „Themis, drumul către umanitate” găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, la care vor participa elevii claselor de actorie ai Colegiului Național de Arte „Regina Maria”.

Themis în mitologia greacă este zeița dreptății, ea poartă în toate reprezentările sale balanța dreptății, este fiica zeităților Uranus și Gaia (a cerului și a pământului).

Având ca punct de pornire Protocolul semnat în anul 2013 între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Ministerul Educației Naționale pentru promovarea educației juridice în școli, evenimentele organizate în cadrul acestui proiect vor prezenta într-o manieră atractivă noțiuni de educație juridică adaptate la formele de învățământ primar, secundar și liceal, cu adresabilitate directă și către toate celelalte categorii de vârstă, potrivit unui comunicat transmis de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Întâlnirea găzduită de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, în sala de spectacol, va avea un caracter interactiv, fiind urmat  de discuții libere și sesiuni de întrebări și răspunsuri din zona prevenirii criminalității.

Astfel, Președintele Tribunalului Constanța, Teodor Viorel Gheorghe, vicepreședintele Tribunalului Constanța – Cristina-Ramona Duță, comisarul șef al Centrului Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța  Marius Cristian Oprișan și Elena Mircea, asistent social vor comunica direct cu publicul spectator format din elevi ai liceelor din Constanța.

Discuțiile vor fi precedate de un mic spectacol de teatru interactiv, tema fiind consumul și traficul de droguri în rândul tinerilor. Spectacolul pus în scenă de către elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța a fost realizat în regia actorului Dan Cojocaru cu sprijinul doamnei profesor, lector universitar Dana Trifan Enache.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii