Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:11 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Donează sânge, salvează o viaţă! Bilete gratuite la Neversea pentru donatorii de sânge. Tinerii din Constanţa au stat la coadă în Parcul Tăbăcărie să doneze

ro

01 Jul, 2017 17:55 5682 Marime text
Astăzi, organizatorii festivalului „Neversea“ și „Untold“, alături reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța au invitat cetățenii să doneze sânge, gestul lor, urmând să fie răsplătit cu un bilet, la alegere, pentru accesul în prima seară la unul din festivalurile menționate. 

Astfel, între orele 08-12, caravana mobilă Blood Network a poposit la Constanța, în Parcul Tăbăcăriei, lângă City Park Mall, pentru toți cetățenii. Ei sunt aşteptaţi să doneze sânge şi mâine, în același interval orar, urmând să fie recompensați în același mod. 

Reprezentanţii Neversea se arată încântaţi de feedback-ul pozitiv primit din partea constănţenilor şi îi aşteaptă în continuare să vină în număr cât mai mare la caravana mobilă, amplasată în parcul Tăbăcăriei, pentru a dona sânge.

 „Am început campania pornind de la un top destul de ruşinos. România se află pe ultimele locuri din Europa la donarea de sânge şi atunci ne-am hotărât să încheiem o colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzii Sanguine Bucureşti şi să facem această caravană. Am decis să venim la Constanța pentru că este un oraş mare, cu mulţi tineri şi, dacă în anii trecuţi, caravanele au mers doar la Cluj şi Bucureşti, în acest an am adăugat alte două oraşe: Constanţa şi Timişoara. Din ceea ce se poate observa la faţa locului, vedem că tinerii au răspuns afirmativ. Sunt foarte mulţi tineri care s-au înscris pe liste încă de azi“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, Ioana Chifor, PR manager.

Despre ideea organizatorilor celor două festivaluri, Alina Dobrotă, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța susține că „este o iniţiativă bună, atâta vreme cât nu discutăm decât de mici stimulente".

"Mesajul nostru către toţi locuitorii judeţului este ca acele persoane care au o stare bună de sănătate să ia în considerare şi faptul că pot deveni donatori de sânge. Suntem în plin sezon estival, solicitările spitalurilor au crescut, iar numărul de persoane care vin să doneze, în mod firesc, fiind vacanţă, este mai mic. Ei trebuie să se gândească şi la cei bolnavi care nu pot primi un tratament“ - a mai precizat Alina Dobrotă. 


Donatorii sunt foarte încântați de inițiativă și mai ales de faptul că pot salva vieți, bucurându-se, în același timp de ocazia de a-și vedea artiștii preferați, acest lucru nefiind neapărat motivul pentru care donează. Un donator fidel apreciază inițiativa și explică motivul pentru care donează în mod frecvent.

„Ideea este foarte interesantă, mai ales că urmează şi acest festival Neversea. În general e bine să vină lumea la astfel de acțiuni, nefiind încurajați numai de context, ci chiar și din proprie inițiativă. Să sperăm că vom salva vieţi în urma acestui eveniment. Eu donez frecvent, o dată la 3 luni, împreună cu prietenii mei și transmit tuturor celor care au, de asemenea, intenția să doneze, să vină să o facă, deoarece se vor obişnui progresiv. Starea de frică sau de rău ne-o inducem noi. De la a doua donare devenim mai relaxaţi“, a spus Ioana Mădălina Ivan, cetățeană aflată la caravana mobilă.


Oamenii pot dona, de asemenea, la centrele de transfuzii din toată ţara, urmând să primească o reducere la abonamentele Untold sau Neversea. Cei care donează sunt sfătuiţi ca înainte să ia un mic dejun, să consume cel puţin 500 ml de lichide, să fie odihniţi şi să aibă un spirit bun, să nu se teamă.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii