Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert de Marimba şi Folk Alexandru Munteanu şi doi folkişti de renume de la malul mării, în club Doors

ro

01 Oct, 2014 09:51 2596 Marime text
Joi, 2 octombrie, de la ora 19.00, în cadrul programului "Susţinem tinerele talente", Rotary Club Cetatea Tomis Constanţa vă invită la un concert de Marimba şi Folk în club Doors.
Va interpreta tânărul Alexandru Munteanu care, astăzi, va primi pe scena Ateneului Român o bursă din partea Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR), alături de alți elevi de la liceele cu profil vocaţional din ţară. În încheierea evenimentului, vor evolua doi folkişti de renume de la malul mării, Mariana Butnaru şi Vali Petcu, câștigător al Trofeului Om Bun în anul 2013, iniţiat de Victor Socaciu.
 
La vârsta de 12 ani, Alexandru Munteanu a descoperit percuţia şi a rămas fascinat. A participat la toate olimpiadele naţionale, întotdeauna fiind pe podium, în clasa a-VI-a devenind singurul câştigător al locului I pe ţară la Olimpiada de Muzică Ploiesti, secţia percuţie.
Anul trecut a susţinut un recital pe scena Festivalului Internaţional "George Enescu" din Bucureşti. De asemenea, a cântat pe scene din Constanţa, Bucureşti, Timişoara, Cluj, la Castelul Peleş, Palatul Mogoşoaia, Sala Radio, Sala Mică a Ateneului Român. În prezent, este bursier al Fundaţiei Principesa Margareta a României şi al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România.
Alexandru Munteanu a primit propunerea de a fi student în pregătire la renumita instituţie de profil, University of Music and Performing Arts Vienna. Factorul material este cel care va decide dacă va putea urma cursurile acestei Universităţi sau nu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii