Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rodica Bîrlă, inspector în construcții la Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

ro

10 Jun, 2023 00:00 1491 Marime text

• Rodica Bîrlă este inspector în construcții la Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța.
• În declaraţia de avere depusă în 2023, Rodica Bîrlă a menționat, printre altele, două terenuri, două case de locuit, un apartament, două autoturisme, dar și șapte active financiare.
• Rodica Bîrlă nu a declarat interese.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale Rodicăi Bîrlă, inspector în construcții la Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța.
 
În declaraţia de avere completată pe 25 mai 2023, Rodica Bîrlă a menționat că, împreună cu familia, deține două terenuri, două case de locuit, un apartament, alte categorii de bunuri imobile, două autoturisme, dar și șapte active financiare.
 
Potrivit documentului, cele două terenuri sunt intravilane, se află în municipiul Constanța și au fost dobândite prin contract de vânzare - cumpărare, coproprietari, cu câte 50% cotă parte, fiind Rodica Bîrlă și soțul acesteia, Daniel Bîrlă. Unul dintre terenuri, în suprafață de 202,50 metri pătrați, a fost achiziționat în anul 2004. Celălalt teren are 207 metri pătrați și a fost achiziționat în 2014.  
 
Cele două case de locuit (la care coproprietari, cu câte 50% cotă parte, sunt soții Bîrlă) și apartamentul sunt și ele amplasate în Constanța, în timp ce „alte categorii de bunuri imobile“ sunt în București.
 
Dobândită în 2004, una dintre casele de locuit în suprafață de 148,45 de metri pătrați a fost achiziționată prin contract de vânzare - cumpărare, pe când cealaltă casă are 291 de metri pătrați și a fost dobândită în 2019, la modul de dobândire fiind menționat „construcție“.
 
La apartament (dobândit în 2000, suprafață - 77 de metri pătrați) proprietar este Daniel Bîrlă, care l-a obținut prin contract de donație.
 
Construcția înscrisă la secțiunea „alte categorii de bunuri imobile“ are 32,59 de metri pătrați, a fost dobândită în 1994, iar Anișoara Bîgu, Carmen Bîgu și Rodica Bîrlă sunt coproprietari, cu 3/16 cotă parte.    
 
Cele două autoturisme sunt Volkswagen Golf (an de fabricație 2007) și Toyota (an de fabricație 2016), ambele fiind achiziționate prin contract de vânzare - cumpărare.
 
În ce privește activele financiare, în declarația de avere au fost înscrise următoarele:
 
  • Fonduri de investiții (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare) - deschis în 2006 la NN, sold / valoare la zi - 22.404 lei;
  • Depozit bancar sau echivalente - deschis în 2009 la Raiffeisen, sold / valoare la zi - 47.551 lei;
  • Depozit bancar sau echivalente - deschis în 2020 la Raiffeisen, sold / valoare la zi - 15.000 euro;
  • Cont curent sau echivalente (inclusiv card) - deschis în 2013 la Unicredit, sold / valoare la zi - 106.269 lei;
  • Cont curent sau echivalente (inclusiv card) - deschis în 2009 la Raiffeisen, sold / valoare la zi - 513.446 lei;
  • Depozit bancar sau echivalente - deschis în 2023 la Unicredit, sold / valoare la zi - 15.000 euro;
  • Depozit bancar sau echivalente - deschis în 2023 la Banca Transilvania, sold / valoare la zi - 120.000 lei.
 
La secțiunea „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, inspectorul în construcții la ISC Constanța a declarat sume provenite din salarii, din cedarea folosinței bunurilor și din alte surse, astfel: salarii - Rodica Bîrlă - 70.369 lei (inspector în construcții, de la Inspectoratul de Stat în Construcții - ISC, București), Daniel Bîrlă - 420.147 lei (salariat la SC Ameropa Grains SA Constanța); cedarea folosinței bunurilor - Rodica Bîrlă - 11.377 lei (chirie), Daniel Bîrlă - 11.377 lei (chirie); alte surse - Rodica Bîrlă - 2.887 lei (alocație de la Agenția pentru Prestații Sociale Constanța).       
 
Rodica Bîrlă nu a declarat interese.
 
Declarații anterioare
 
În declarația de avere completată pe 12 mai 2022, Rodica Bîrlă a menționat cele două terenuri intravilane, cele două case de locuit, apartamentul, construcția înscrisă la „alte categorii de bunuri imobile“ și cele două autorisme declarate și în documentul depus în 2022, datele coincizând.
 
De asemenea, au fost declarare cinci active bancare, dar și faptul că, pe 13 august 2021, a fost vândută o casă de locuit, cu 130.000 de euro, către Radu Petrovici și Imola Tamas.  
 
Veniturile anuale, aferente declarației depuse în 2022, au cuprins, ca și în documentul din 2023, sume din salarii, din cedarea folosinței bunurilor și din alte surse, astfel: Rodica Bîrlă - 68.610 lei (inspector în construcții, de la Inspectoratul de Stat în Construcții - ISC, București), Daniel Bîrlă - 316.835 lei (manager execuție logistică la SC Ameropa Grains SA Constanța); cedarea folosinței bunurilor - Rodica Bîrlă - 16.345 lei (chirie), Daniel Bîrlă - 16.345 lei (chirie); alte surse - Rodica Bîrlă - 2.568 lei (alocație de la Agenția pentru Prestații Sociale Constanța).       
 
Nici în acest document Rodica Bîrlă nu a declarat interese.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale Rodicăi Bîrlă.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Declarații de avere Constanța
Dana Nicoleta Domolescu, inspector în construcții în Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța, avere și interese (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii