Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2015, şi-a cumpărat pământ şi la Independenţa Averea şi interesele lui Cristinel Dragomir, vicepreşedinte al CJ Constanţa (documente)

ro

17 Jun, 2015 00:00 4805 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere aferentă anului 2014 a lui Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Analizând declaraţia de avere a lui Cristinel Dragomir, putem trage concluzia că vicepreşedintele CJC a avut un an bun. Potrivit documentului publicat pe site-ul CJC pe data de 11 iunie, Dragomir a achiziţionat, în 2015, 3,8 hectare de teren la Independenţa, teren din categoria „alte terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil“, alături de soţia sa, Rodica Dragomir. Cei doi mai au un teren intravilan în comuna Valu lui Traian, dobândit prin cumpărare, în 2008, în suprafaţă de 623 de metri pătraţi.

La capitolul „Clădiri“, Dragomir a menţionat un apartament dobândit alături de soţia sa, în 2006, prin cumpărare, în suprafaţă de 136,76 (unitatea de măsură nu e precizată), precum şi o garsonieră cumpărată în anul 2011, tot împreună cu soţia sa.

Conturi „fără număr“ şi o datorie pentru următoarele două decenii

În ceea ce priveşte bunurile mobile, vicepreşedintele CJC deţine un Peugeot 307, fabricat în 2005, dobândit prin leasing. Cristinel Dragomir nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumează 5.000 de euro. Are, în schimb, mai mulţi bani, în diferite conturi. Cristinel Dragomir a trecut, la rubrica „Active financiare. Conturi şi depozite bancare“, un cont deschis în 2005, la BCR Constanţa, în valoare de 750 de lei. Acestuia i se adaugă un cont de 800 de euro, deschis în 2006 la aceeaşi bancă, şi încă unul de 700 de lei, deschis în 2005. La BRD Constanţa, viceliderul CJC declară că deţine un cont în lei, deschis în 2008, cu suma de 2.000 de lei, altul din 2010 - 400 de lei, dar şi unul în euro, unde, din anul 2008, s-au strâns 5.900 de euro. Cristinel Dragomir are trei conturi şi la Banca Transilvania: unul de 595 de dolari, deschis în 2011, altul de 100 de lei, deschis în 2010, precum şi un depozit bancar deschis în 2010, cu un sold de 100 de euro. Tot din 2011 figurează şi un cont de 8.000 de lei, deschis la Raiffeisen Bank Constanţa.

Totodată, vicepreşedintele CJC îşi declară şi datoriile. Mai precis, în anul 2006, el a contractat un credit la BCR Constanţa, scadent în 2036, care acum a ajuns la valoarea de 40.074 (monedă neprecizată).
În conformitate cu declaraţia de avere, Dragomir a realizat, în ultimul an fiscal încheiat, un venit de 49.992 de lei de la Consiliul Judeţean, iar soţia sa, în calitate de avocat, a avut onorarii ce au ajuns la suma de 14.463 de lei. Totodată, vicele Dragomir declară că a câştigat din dobânzi 317 lei în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere. Acestor sume li se adaugă şi alocaţiile celor doi copii, a câte 504 lei.

Cristinel Dragomir i-a luat preşedinţia lui Nicuşor Constantinescu

Conform declaraţiei de interese, Cristinel Dragomir deţine 66% dintre părţile sociale la SC Cazare la Mare SRL, care au o valoare totală de 40 (moneda neprecizată), iar soţia sa, Rodica Dragomir, este acţionar (20%) la SC Atlantida Grama SRL Constanţa, valoarea părţilor sociale ajungând la suma de 200.000 (monedă neprecizată). Cazare la Mare SRL este, de altfel, firma pentru care Dragomir a intrat în vizorul ANI.
 
De asemenea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este preşedinte al Clubului Sportiv Backgammon Constanţa, şi, mai nou, este preşedinte şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă - Canal Constanţa, al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea şi al Grupurilor de Acţiune Locală Constanţa Sud şi Constanţa Centru, funcţii deţinute, până anul trecut, de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Totuşi, Cristinel Dragomir nu mai apare ca fiind preşedintele Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, funcţie preluată, din februarie 2015, conform HCJ nr. 38, de Andrei Szemerjai.
Nu în ultimul rând, vicele CJC este secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.
 
În secţiunea Documente puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese aferente anului 2014 completate de Cristinel Dragomir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii