Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile îl „salvează“ pe Gabriel Marius Stan În 2016, prima scadenţă la bănci pentru viceprimarul Stan (document)

ro

07 Dec, 2015 00:00 8577 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2015. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ultima perioadă, viceprimarul municipiului Constanţa, Gabriel Marius Stan, a devenit tot mai scump la vedere. Asta nu înseamnă că ai săi concetăţeni vor neapărat să-l vadă, dar măcar să constate efectele activităţii sale în cadrul administraţiei publice locale. Numai că al nostru vice nici pe la şedinţele de Consiliu Local nu-şi mai face apariţia, şi, potrivit declaraţiilor sale, nici primarul interimar al urbei, Decebal Făgădău, nu are habar care-i sunt preocupările secundului său.
 
Depăşind acest „amănunt“, am decis să aflăm pentru cititorii noştri dacă nu cumva viceprimarul Gabriel Marius Stan are probleme financiare şi asta îi ocupă gândurile şi timpul.
O comparaţie a declaraţiilor de avere postate pe site-ul Primăriei Constanţa în vara anului trecut şi în iunie anul curent ne confirmă faptul că viceprimarul este un om norocos. Din documente reiese că soţia este cea care asigură siguranţa zilei de mâine a familiei, ca urmare a moştenirilor primite. Concret, Mihaela Stan deţine cote părţi dintr-un teren intravilan, un apartament şi un spaţiu comercial, toate situate în municipiul Constanţa, în timp ce soţul nu are nicio proprietate. Mai mult, dacă în declaraţia de avere depusă în iunie 2014 se putea vedea că Gabriel Stan aducea mai mulţi bani în casă, potrivit documentului actualizat în această vară, soţia s-a apropiat vertiginos de veniturile acestuia. În anul fiscal 2013, ea obţinea 32.000 de lei, iar un an mai târziu, a ajuns la 40.286 de lei, în contextul în care viceprimarul Gabriel Stan a rămas constant la acest capitol, câştigând 41.664 de lei.

Estimări lipsă 

Singurele diferenţe între declaraţiile de avere analizate apar la două rubrici: „Bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro“ şi „Datorii“.
 
În primul caz, am sesizat faptul că în declaraţia de avere din iunie 2014 familia Stan declara bijuterii în valoare de 10.000 de euro şi o colecţie de numismatică moştenită estimată la 100.000 de euro, iar un an mai târziu, sunt menţionate bijuteriile şi colecţia de numismatică, dar valoarea estimată… lipsă. Dacă a crescut valoarea acestora sau s-a redus numai viceprimarul Gabi Stan ştie. 

Se apropie scadenţa

Din păcate pentru familia Stan, băncile de la care a contractat mai multe credite vor începe să-şi încheie socotelile. Primul termen scadent este chiar anul viitor, când vicele va trebui să lichideze un credit de 10.000 de euro. Greul însă va fi în anul 2018, când trei bănci aşteaptă lichidarea unor credite contractate în anul 2008 şi a căror valoare totală este de 36.000 de euro.

Modificări nesemnificative la… interese

 Declaraţiile de interese ale viceprimarului Gabriel Marius Stan nu au suferit modificări esenţiale. Acesta a rămas acţionar şi asociat (cu 70% din capitalul social) la SC Bilsii Activ SRL. Conform informaţiilor de la Registrul Comerţului, asociat în această firmă cu viceprimarul este Constanţa Stan, cea care este şi administrator, adică se ocupă de tot. Domeniul de activitate pe care se axează firma este „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“.
 
În rest, viceprimarul Gabriel Stan rămâne membru fondator al Asociaţiei Fair Play, membru fondator şi vicepreşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Sportive Futsal Municipal Constanţa şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa. Singura funcţie la care a renunţat anul acesta este cea de preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dumitru 07 Dec, 2015 19:26 Da pt. cîrcotaşi Mihaela i-a rămas moştenire,teren de la bunicu patern (fost veteran de război) ap. şi spaţu comercial de la părinţii ei, (acum decedaţi) Şi dacă sunteţi atît de curioşi de moştenirea ei, eu vă spun că o să-i mai rămînă un apartament. (?)