Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere Constanța Costin Valeriu Avătavului, director adjunct al Portului Constanța, avere și interese (DOCUMENTE)

ro

27 Dec, 2023 17:00 1299 Marime text
  • În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Costin Valeriu Avătavului, director adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța începând cu luna octombrie 2023.
  • La data de 31 octombrie 2023, Costin Valeriu Avătavuilui a completat declarațiile de interese și de avere în termen de 30 de zile de la numirea în funcția de conducere, potrivit cerințelor legislative în vigoare.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Costin Valeriu Avătavului, director adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța începând cu luna octombrie 2023.
 
Costin Valeriu Avătavului a devenit adjunct al Portului Constanța din data de 9 octombrie 2023, pentru perioada în care directorul adjunct Florin Goidea, titularul funcției obținută în urma concursului, exercită funcția de director interimar al CN Administrația Canalelor Navigabile SA.
 
Mai multe detalii despre numirea lui liberalului Costin Avătavului în conducerea Portului Constanța, dar și despre declarațiile sale de avere și interese anterioare numirii sale în funcția de conducere pot fi consultate în articolul
 
Liberalul Costin Avătavului, numit oficial director general adjunct al Portului Constanța!
 
De asemenea, declarații din anii anteriori pot fi consultate în articolul
 
Ce averi și interese au aleșii locali constănțeni din actualul mandat? (II)
 
 
La data de 31 octombrie 2023, Costin Valeriu Avătavuilui a completat declarațiile de interese și de avere în termen de 30 de zile de la numirea în funcția de conducere, potrivit cerințelor legislative în vigoare.
 
Avere și interese
 
În declarația de interese din 31 octombrie 2023, Costin Avătavului a precizat calitatea de membru în Sindicatul CN APM SA Constanța, dar și calitatea politică de vicepreședinte al PNL Constanța.
 
În declarația de avere din aceeași dată, liberalul a notat două terenuri intravilane în Eforie Nord, de 455 mp și 240 mp, moștenite în 2023, alături de Georgiana Irina Apostol și Simona Avătavului.
 
Tot atunci a moștenit alături de Georgiana Irina Apostol și Simona Avătavului și două case de locuit în Eforie Nord, de 150 mp și, respectiv, 165 mp.
 
Tot în Eforie Nord, Costin Avătavului deține un spațiu comercial ori de producție, de 35 mp, construit în 2014, iar la bunuri mobile a menționat un autoturism BMW, fabricat în 2016, deținut în baza unui contract de vânzare-cumpărare.
 
În continuare, liberalul a notat un împrumut acordat în nume personal către SC Verona Gardens SRL, în sumă de 58.908,99 de lei.
 
Despre Verona Gardens SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 27 decembrie 2023, Verona Gardens SRL a fost înființată în 2019, are sediul social în Eforie Nord, pe strada Magnoliei, nr. 10 și se ocupă de fabricarea altor articole din beton, ciment și ipsos.
 
Asociat unic și administrator este Cristian Mihai Baciucu, acesta deținând și un PFA.
 
Potrivit Monitorului Oficial Nr. 4138 din 3 octombrie 2022, Cristian Mihai Baciucu a preluat firma de la Costin Avătavului, care s-a retras din firmă ca urmare a numirii sale în funcția de director general interimar al Neptun-Olimp SA, la începutul lunii septembrie 2022.
 
Detalii despre retragerea din societate și numirea în conducerea Neptun-Olimp SA pot fi consultate în articolul
 
Costin Avătavului, actual director Neptun Olimp SA, s-a retras din firma pe care o deținea
 
Pentru a reveni la Verona Gardens SRL, firma a declarat în 2022 0 angajați, profit peste 5.000 de lei și cifra de afaceri 0.
 
În ce privește averea lui Costin Avătavului, acesta a menționat în continuare un credit contractat în 2022, scadent în 2027, cu o valoare de 25.125 de lei.
 
Venitul anual al politicianului s-a ridicat la 24.531 de lei (economist în cadrul CN APM Constanța SA), 69.397 de lei (director al Fundației Școala Portuară, din Portul Constanța), 11.042 de lei (director general al Neptun Olimp SA), 6.000 de euro (închiriere spațiu comercial) și 13.140 de lei (indemnizație de la Primăria Municipiului Constanța).
 
Legat de activitatea ca director general la Școala Portuară, Costin Avătavului a menționat în CV-ul său, disponibil în Secțiunea Document, că „Școala Portuară Constanța are ca obiect de activitate organizarea de cursuri de formare profesională permanentă în meseriile specifice sectorului portuar, cât și în meseriile fără specific portuar prin selectarea și plasarea forței de muncă, dar și prin alte tipuri de activități privind educația sindicală și managementul educațional al adulților“.
 
În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale lui Costin Valeriu Avătavului, director general adjunct al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Consilierul local PNL, Costin Avătavului, în cărți pentru funcția de director general adjunct al Portului Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii