Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 09 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Liberalul Bogdan Alexandru Bola, abil în asigurarea viitorului (document)

ro

22 Aug, 2016 00:00 4814 Marime text
 
 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni. Printre noile apariţii în CJC se numără şi consilierul judeţean PNL Bogdan Alexandru Bola.
 
După ce juniorii din organizaţia judeţeană de tineret a PNL Constanţa i-au demonstrat încredere şi l-au ales preşedinte, iar la nivel naţional deţine funcţia de vicepreşedinte al TNL, iată că Bogdan Alexandru Bola a ajuns să trăiască şi prima sa experienţă direct în administraţia publică judeţeană. Fiul inspectorului-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, avocatul Bogdan Alexandru Bola deţine un teren intravilan în oraşul Techirghiol şi un teren agricol în comuna 23 August, ambele dobândite prin contract de vânzare-cumpărare şi în localităţi care, întâmplător sau nu, sunt păstorite de primari liberali. De asemenea, tânărul consilier judeţean PNL şi-a cumpărat în anul 2013 un apartament… nu se ştie în ce localitate, cel mai probabil în municipiul Constanţa, iar deplasările prin judeţ şi nu numai le face la volanul unui autoturism Opel Insignia, fabricat în anul 2010.
 
Deşi tot ceea ce deţine la ora actuală a fost cumpărat, iar sumele nu sunt de neglijat, iată că Bogdan Alexandru Bola a reuşit să facă şi mici economii. Aşa se face că, încă din anul 2006, are un cont curent cu 35.000 de lei, iar cinci ani mai târziu şi-a deschis un card de credit, unde a strâns 4.000 de euro. Asta după ce în declarația de avere din aprilie a.c., publicată pe site-ul ANI, avea 60.000 lei și respectiv 4.500 euro. Necăsătorit şi fără copii, consilierul judeţean PNL a reuşit să realizeze în anul fiscal 2015 venituri de 85.000 de lei.

Interesele unui tânăr liberal

Potrivit declaraţiei de interese, parafată pe 21 iulie anul curent, Bogdan Alexandru Bola este avocat definitiv în Baroul Tulcea. În plan politic, pe lângă funcţiile deţinute în structurile juniorilor liberali, acesta se poate mândri că este membru în Biroul Permanent Judeţean şi în Consiliul Judeţean Executiv al PNL Constanţa, precum şi în Biroul Permanent Municipal şi în Consiliul Local Executiv al PNL Constanţa.
În acelaşi document se specifică faptul că, din anul 2013, pe o perioadă nedeterminată, consilierul judeţean PNL, prin Cabinetul individual de avocatură Bola Bogdan, are încheiate contracte pentru acordarea de asistenţă juridică. Beneficiarii serviciilor sale juridice sunt două unităţi administrativ-teritoriale din judeţ - Primăria Fântânele şi Primăria Nicolae Bălcescu, iar valoarea totală lunară a celor două contracte se ridică la 2.500 de lei.
 
Menţionăm că, la data încheierii acestor contracte de prestări servicii juridice, Primăria Fântânele era condusă de un membru PSD, iar activitatea Primăriei Nicolae Bălcescu era coordonată de un primar liberal.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii