Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:31 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Bogdan Bola l-a interpelat pe ministru Mediului pe tema renaturării lacului Murighiol

ro

21 Sep, 2021 00:00 2269 Marime text


⦁ În calitate de inițiatori ai Legii Pescuitului, Bogdan Bola, deputat PNL de Constanța și Alexandru Kocsis au solicitat Ministrului Mediului să le răspundă, la mai multe întrebări
⦁ Cei doi deputați vor să știe care este gradul de implementare al proiectului privind renaturările de la Murighiol și care este societatea comercială cu care a fost încheiat contractul pentru efectuarea renaturărilor de la Murighiol?


Conform Strategiei Integrate de dezvoltare a comunei Murighiol 2018-2023, renaturarea lacului Murighiol este un proiect pentru care există la acest moment o finanțare de 1.800.000 lei, fonduri gestionate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În calitate de inițiatori ai Legii Pescuitului, susține deputatul PNL de Constanța, Bogdan Bola,  astfel de operațiuni de renaturare sunt cruciale pentru salvarea și protejarea faunei piscicole din țara noastră.

„Proiect presupune extinderea habitatelor acvatice pentru speciile de flora si fauna specifice, prin restaurarea zonelor umede și cuprinde lucrări pentru îmbunătățirea circulației apelor în complexurile acvatice naturale, refacerea unor zone de reproducere naturală și de creștere a unor specii de faună amenințate, refacerea condițiilor naturale de mediu în zonele degradate antropic aflate în regim liber de inundații sau în regim amenajat agricol și piscicol, care să asigure în timp revenirea la o stare cât mai apropiată de cea naturală.

Multe dintre eforturile actuale de renaturare din Delta Dunării sunt acum concentrate pe revitalizarea naturii sălbatice prin restabilirea conectivității și a fluxurilor naturale de apă.Astfel de eforturi sunt exemplificate de restaurarea continuă a Lacului Murighiol sau Lacului Cartal situat în partea superioară a Deltei Dunării ucrainene. Din păcate însă, informațiile pe care le primim din teren nu sunt îmbucurătoare sau dătătoare de foarte multe speranțe", mai susține Bola.

În calitate de inițiatori ai Legii Pescuitului, parlamentarul constănțean liberal și Alexandru Kocsis și având în vedere cele menționate anterior, au solicitat Ministrului Mediului să le răspundă, în scris, la următoarele întrebări:

• Care este gradul de implementare al proiectului privind renaturările de la Murighiol?
• Care sunt motivele pentru care proiectul nu a fost dus până la capăt? Dacă mai urmează lucrări, unde vor fi acestea și în ce vor consta mai exact?
• Care este societatea comercială cu care a fost încheiat contractul pentru efectuarea renaturărilor de la Murighiol?
„Acestea sunt problemele adevărate la care trebuie să primim răspunsuri și să găsim soluții urgent, nu să ne complacem într-un circ mediatic", a conchis parlamentarul PNL de Constanța.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

O nouă lege a pescuitului a fost depusă în Parlamentul României. Se cere sprijinul tuturor deputaților și senatorilor de Constanța pentru aprobarea ei


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii