Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat de profesie şi politician în ascensiune Consilierul PNL Sorina Tuşa sfătuieşte juridic Primăria Nicolae Bălcescu (document)

ro

18 Feb, 2016 00:00 5807 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie 2015, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Consilierul PNL Sorina Tuşa se află la prima experienţă în administraţia publică locală. Pe parcursul acestui mandat, Tuşa a absentat motivat perioade îndelungate, şi asta pentru că a adus pe lume doi copii. Totuşi, consilierul PNL, provenit din fostul PDL, s-a descurcat bine, având în vedere că, potrivit declaraţiilor de avere din anii 2014 şi 2015, avuţia sa a rămas intactă.
 
Totuşi, comparând cele două documente, am remarcat o omisiune din partea sa, la capitolul terenuri. Dacă în 2014, Sorina Tuşa declara doar un teren arabil în localitatea Sinoe, dobândit în anul 2011, un an mai târziu, aceasta şi-a amintit că mai are un teren intravilan în municipiul Constanţa, cumpărat în anul 2010.
 
În rest, nimic deosebit. Averea familiei Tuşa include, pe lângă terenuri, un apartament şi o cotă parte dintr-un alt apartament moştenit, acelaşi autoturism, fabricat în 2006, dar şi aceleaşi datorii. Aici este vorba despre cele două credite bancare contractate în anii 2010 şi 2011, ce însumează un debit de 82.000 de euro şi care trebuie achitate până în anii 2040, respectiv 2021.
 
Singura schimbare vizează veniturile familiei Tuşa. Dacă în anul fiscal 2013, acestea se ridicau la 166.000 de lei, în anul fiscal următor, s-au redus la 148.200 de lei, ca urmare a intrării consilierului PNL în primul concediu de creştere a copilului.

Interese neschimbate 

Sorina Tuşa este membru al Asociaţiei „Viitorul pentru toţi“, al Societăţii civile profesionale Tuşa & Dumitrescu, înregistrată la Baroul Constanţa la 1 mai 2014, şi asociat al SC EMS SRL. Tot la capitolul interese, consilierul municipal PNL menţionează, în documentele aferente anilor 2014 şi 2015, că, prin cabinetul său de avocatură, derulează un contract de consultanţă juridică „prin prelungiri succesive“ cu Primăria Nicolae Bălcescu, serviciile sale fiind remunerate cu 250 de euro/lună.
 
În plan politic, putem vorbi despre o promovare. În anul 2014, ea deţinea funcţia de vicepreşedinte în cadrul Biroului Politic Judeţean al PDL Constanţa, pentru ca, un an mai târziu, să ajungă copreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Constanţa.                                                                                
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului PNL Sorina Tuşa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii