Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:47 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile a trei consilieri județeni ce-și iau adio de la CJC (documente)

ro

18 Jun, 2016 00:00 4054 Marime text
Alegerile locale au trecut, așteptăm ședința de constituire a Consiliului Județean Constanța (CJC) în formula decisă în data de 5 iunie. Însă nu trebuie să-i uităm pe cei care fie predau ștafeta, deoarece partidele nu i-au mai susținut pentru un nou mandat, fie își vor continua activitatea în viitorul CJC sau în consilii locale. Pentru a încerca să aflăm de ce sunt atât de râvnite mandatele de consilier județean, ne-am propus să vedem cu ce s-au „ales“ cei care au prestat în legislatura 2012-2016.
 

Despre consilierul județean PSD Dumitru Coiciu nu se poate spune că a activat în CJC, având în vedere faptul că acesta a preluat mandatul în toamna lui 2015, iar în scurt timp, îl va preda. Însă, pentru că este o persoană cunoscută în comunitatea constănțeană, declarația sa de avere trezește interes. Astfel, consilierul PSD se poate lăuda că are două terenuri intravilane, două apartamente și o casă în Constanța și o altă casă în județul Buzău, iar drumurile pentru a „inspecta” avuția le face la volanul unui autoturism Ford Focus, an de fabricație 2009. Din averea directorului adjunct al RATC Constanța mai fac parte tablouri, bijuterii și ceasuri, a căror valoare a fost estimată între 5.000 și 6.000 de euro. Comparând declarația de avere actualizată cu cea din septembrie 2015, am constatat faptul că situația este neschimbată.
 
Din punct de vedere financiar, Dumitru Coiciu stă bine. El poate „apela” la contul curent în care are 45.000 de lei sau la depozitul bancar în care a agonisit 100.000 de lei. Veniturile obținute în anul fiscal precedent de către Dumitru Coiciu au fost de 102.800 de lei.
În schimb, acum un an, directorul RATC Constanța avea în contul curent doar 25.000 de lei, dar în depozit, suma depusă era dublă (200.000 de lei).

Consecvent în interese

Conform celei mai recente declarații de interese, consilierul PSD Dumitru Coiciu este membru în Consiliul de Administrație al Registrului Auto Român București, dar și președinte al SC Clean Control SRL, unde are 25% dintre acţiuni. În plan politic, Dumitru Coiciu este un simplu membru de partid în PSD Constanța. În septembrie anul trecut, acesta declara aceleași „interese”, cu menţiunea că atunci el deținea 40% dintre acțiunile SC Clean Control SRL.

Avere sporită în timp  

Florian Constantin a căpătat ceva experiență în administrația publică locală, însă alegerile din 5 iunie nu-i mai aduc niciun mandat. Totuși, în timp, consilierul fost PDL, actual PNL a reușit să-și asigure bătrânețile. În prezent, este proprietarul a trei terenuri intravilane în comunele Valu lui Traian (două terenuri) și 23 August, dar are şi două apartamente în municipiul Constanța și un autoturism Toyota Yaris, fabricat în anul 2012.
 
Acum patru ani, Florian Constantin avea doar două terenuri intravilane, în Valu lui Traian și la 23 August, un apartament în Constanța și două autoturisme Toyota, fabricate în anul 2006, respectiv 2012.

Intrarea în afaceri asigură venituri majorate 

Conform declarației de avere actualizate recent, activele financiare ale consilierului județean PNL cuprind trei depozite bancare însumând 169.025 de lei, dar și un cont curent în care are 7.000 de lei. Totuși, Constantin este atent când vine vorba de propriile interese, dovadă în acest sens fiind împrumuturile în nume personal, care au însumat 75.000 de lei. Totul a fost posibil în contextul în care veniturile familiei în anul fiscal precedent au fost de 124.008 lei net și 49.635 de lei brut.
 
La începutul mandatului de consilier județean, Florian Constantin avea doar două depozite bancare însumând 129.197 de lei, împrumuturile în nume personal erau de 100.000 de lei, iar veniturile încasate în anul fiscal 2011 ajunseseră la 105.590 de lei.
 
Declarația de interese actualizată a consilierului județean PNL nu are prea multe informații. Acesta a menţionat că este acționar la SC Daconex SRL și președinte al Asociației Club Sportiv Rugby Team. Însă, în vara anului 2012, acesta confirma doar funcția de prim-vicepreședinte al PDL Constanța și pe cea de președinte al AJ Rugby Constanța.

A investit în terenuri, a pierdut din bani și funcții 

Intrat în CJC pe listele PPDD Constanța, consilierul județean Gabriel Alexandru Mascaș își ia adio de la mandatul de ales. PPDD a dispărut de pe scena politică, iar alte partide nu au fost „înțelegătoare” cu el, astfel încât să se regăsească pe vreo listă pe o poziție eligibilă. Cu puțin timp înainte de a preda mandatul, Mascaş poate sta liniștit, pentru că are două terenuri agricole la Cernavodă, un apartament și o casă în aceeași localitate, dar și un autoturism Skoda, an de fabricație 2004. Conform declarației de avere actualizate pe 1 mai anul curent, Gabriel Alexandru Mascaș a realizat anul trecut venituri însumând 36.123 de lei.
 
La intrarea în CJC, acesta avea un teren agricol în Cernavodă, un apartament și o casă în același oraș, un autoturism VW Bora, fabricat în anul 2000, și o motocicletă Harley Davidson (an de fabricație 2006), iar veniturile încasate în anul fiscal 2011 se ridicau la 52.000 de dolari.
Conform celei mai recente declarații de interese, Gabriel Alexandru Mascaș este președinte al Fundației „Ortodoxia Europeană” și al Asociației Caritabile „Don Bosco”. La început de mandat, acesta era doar președinte al Fundației ””Ortodoxia Europeană”, în schimb, era președinte al Sindicatului Clerului „Solidaritatea” și vicepreședinte al organizației județene PPDD Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii