Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea și interesele Procurorul Radu Florin Ionescu va conduce Serviciul de combatere a corupției la nivel înalt din DNA! (DOCUMENTE)

ro

19 Aug, 2023 16:35 1638 Marime text
  • Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului de combatere a corupției la nivel înalt din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Radu Florin Ionescu, procuror în cadrul acestei structuri specializate.
  • Mandatul este valabil începând cu data de 21 august 2023, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.


Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului de combatere a corupției la nivel înalt din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Radu Florin Ionescu, procuror în cadrul acestei structuri specializate.


Mandatul este valabil începând cu data de 21 august 2023, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.


În declarația de avere completată la data de 6 iunie 2023, Radu Florin Ionescu a consemnat două apartamente, unul situat în București, în suprafață de 96 mp, bun pe care îl deține din 2016, împreună cu soția, iar celălalt, amplasat în Vaslui, în suprafață de 60 mp, titular fiind soția magistratului.


Mai departe, tot în declarația de avere completată la data de 6 iunie 2023, procurorul a menționat două auto: un Hyundai (fabricat în 2018) și o Skoda (fabricată în 2011).


Valoarea totală a activelor financiare precizate în declarația de avere (conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit) este de 95.268 lei și aproximativ 31.000 de euro.


Cât privește datoriile, magistratul a menționat în declarația de avere că în 2016 a împrumutat 150.000 de lei de la Garanti Bank, cu scadența în 2032.


Salariul de la DNA și restanțele salariale de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București ajung la 209.400 de lei, în timp ce soția (angajată la ANAF) a încasat un salariu 89.388 de lei, iar din închiriere a obținut 1800 de lei.


Conform propriilor declarații, Radu Florin Ionescu nu are interese!


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Procurorul Andrei Bodean rămâne șeful DNA Constanța! CV-ul, averea și interesele! (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii