Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul românesc, în doliu! Un mare actor s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani

ro

17 Jun, 2022 12:40 2219 Marime text
Deces. foto: PexelsTeatrul de Revistă “Constantin Tănase” anunță cu profund regret trecerea în neființă a domnului ALEXANDRU LULESCU, actor emblematic al Revistei românești, căreia i-a dedicat întreaga sa viață și carieră.

Potrivit unui mesaj al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, maestrul ALEXANDRU LULESCU a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediție a Galelor Savoy.

Avea să fie ultima sa apariție pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă.

Alexandru Lulescu. Foto: Facebook/Teatrul De Revistă Constantin TănaseCorpul neînsuflețit va fi depus, pentru un ultim omagiu, Duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului “Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33.

„Prima apariție a maestrului ALEXANDRU LULESCU pe scena Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă, este consemnată în anul 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”. Câțiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”, unde joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume.
Dintre spectacolele în care joacă amintim: ”La Grădina Cărăbuș”, “Pagini alese din Revista de altădată”, ”Revista cu Tănase”, ”Minunile Revistei - Ca la Tănase”, ”Veselie la…Tănase”, ”De la Cărăbuș la Savoy”, ”Revista cu paiațe”, ”Vino să ne vezi deseară”, ”Scandal la Boema”, ”Pompiliu de Pompadour”, ”O seară la Revistă”, “Revista dragostei”. A făcut parte și din distribuția musicalurilor de succes: ”Groapa” (text: Eugen Barbu/muzica: Radu Șerban) și ”O premieră furtunoasă”, după ”O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale (text și versuri: Octavian Sava, muzica: Marius Țeicu).
Timp de douăzeci de ani, a format împreună cu un alt mare actor, Nicu Constantin, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice, fiind deseori supranumiți ”Regii umorului” sau ”Cavalerii râsului”.
Ultimele spectacole în care a putut fi aplaudat pe scena de la Revistă au fost: ”Hai, zâmbește!”, ”Lasă supărarea-n hol!”, ”Aer Bun! De Savoy!”, ”Hai, Hai România!” şi ”Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească!”.
Rămânem cu amintirea splendidelor momente trăite împreună, pe scena Teatrului „Tănase”, momente minunate pentru care îi mulțumim cu adânc respect și aleasă recunoștință!
Rămas bun, nea Lulu! [🖤]
Dumnezeu să vă odihnească în pace! [🙏]“ - au mai transmis reprezentanții Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii