Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţuri 12 decembrie 2013

ro

12 Dec, 2013 11:19 2961 Marime text
Teatrul de Stat Constanţa transmite condoleanţe şi este alături de doamna Mireille Savopol în clipele grele ale pierderii celui ce a fost regizorul ION DRUGAN, soţul său. A fost regizorul artistic cu o contribuţie covârşitoare la afirmarea teatrului constănţean - în primul său deceniu de existenţă, între 1952 - 1959 (an în care s-a mutat la Teatrul Liric). A montat nu mai puţin de 15 premiere: drame, comedii, feerii, piese poliţiste. Spectatorii îşi amintesc de spectacolele Titanic vals, Povestea unei iubiri, Nota zero la purtare, Înşir’te mărgărite ş.a., avându-i în distribuţie pe bătrânii lei ai teatrului, Mania Antonova şi Constantin Mortun, faţă în faţă cu tinerii actori de atunci, cei care aveau să devină mai apoi - pentru câteva decenii - nucleul puternic de talente pe care s-au sprijinit succesul şi faima acestui teatru: Zoe Caraman, Marcela Sasu, Emil Sasu, Valentin Bucur, Longin Martoiu şi alţii. Spectacolele lui aveau o mare acurateţe şi respirau toate, un aer cald de umanitate care se revărsau tonifiant din tot ansamblul elementelor constitutive. A fost membru fondator al Teatrului Liric Constanţa . Cele mai impunătoare spectacole le-a montat la Teatrul Liric unde numele său va rămâne pe veci legat mai ales de operetă, gen atât de greu. Au fost spectacole pe care presa de specialitate le-a elogiat, iar publicul (român şi din străinătate, fiindcă vara erau prezentate în faţa turiştilor şi în limba germană) le-a aplaudat. A realizat şi multe spectacole de revistă, avându-i în distribuţie pe Jean Constantin, Gelu Manolache, Fritz Braun ş.a.
Om de o deosebită sensibilitate, nobleţe şi bunătate, aducea armonie în colectiv.
Îi vom purta mereu în suflet amintirea! Să-i fie somnul lin! Dumnezeu să-l odihnească!

Colectivul de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” anunţă trecerea în nefiinţă a fostului coleg, Vasile Cristea. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Cu durere în suflet, familia anunţă decesul celui care a fost Vasile Cristea. Pios omagiu şi veşnică pomenire! Înmormântarea va avea loc astăzi, la Cimitirul Central.

Cu durere în suflet, anunţăm trecerea la cele veşnice a celui care a fost Vasile Cristea, un cumnat de excepţie, un om de omenie. Regrete eterne! Georgeta şi Costel.

Fratele şi cumnata anunţă decesul celui care a fost Vasile Cristea. Linişte şi odihnă veşnică! Familia Cerghet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii