Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Bacco, locul unde poţi savura mâncare mediteraneană în Constanţa (galerie foto)

ro

13 May, 2015 00:00 8817 Marime text
Bacco aduce la Constanţa esenţa bucătăriei internaţionale şi mediteraneene. Situat pe strada Badea Cârţan numărul 2, restaurantul se prezintă clienţilor cu noutăţi în materie de gastronomie mediteraneană.
 
Restaurantul este recent deschis în municipiu, din iunie 2014, şi este un concept all inclusive. Mai exact, bucătărie, bar, petreceri, restaurant pentru evenimente, delivery şi evenimente în fiecare săptămână.
 
Intru în local şi întreb dacă este deschis, pentru că totul e atât de festiv aranjat, încât am impresia că restaurantul urmează să găzduiască o nuntă sau o petrecere privată. Unul dintre ospătari, îmbrăcat în cămaşă şi pantalon la dungă, mă invită să intru, cu un zâmbet larg, şi îmi recomandă o masă la separeu, deoarece „la intrare e cam curent“. Imediat, un alt ospătar aduce meniul şi prezintă preparatele cele mai bune şi băuturile care ar merge cu acestea. Răsfoiesc meniul în care sunt înşirate bucatele. Micul dejun începe de la 7 lei (iaurt cu fulgi, fructe şi miere) şi poate ajunge până la 14 lei (omletă cu legume şi bacon). Pentru că am ajuns spre după-amiază în restaurant, am trecut de micul dejun, căutând un preparat potrivit pentru acea oră.
Specialitatea casei constă în somon file cu sos de portocale şi brânză feta (50 de lei), păstrăv file cu sos beurre blanc pe pat de tăiţei de legume (39 de lei) sau midii înăbuşite în sos arrabiata şi cârnaţi făcuţi în casă în stil italian (30 de lei).
 
Am găsit în meniu şi carpaccio de somon gravlax, o specialitate din toast, ceapă, capere, ou şi crème fraîche, la 25 de lei, bărcuţe cu fructe de mare ce au ca ingrediente calamar, creveţi, surimi, usturoi, vin alb, pătrunjel şi dovlecei, la preţul de 27,7 lei.
 
Ajungând la ciorbe, preţurile acestora variază între 9,5 şi 10 lei, în funcţie de tip: ciorbă de burtă, ciorbă de găină à la grec sau ciorbă de peşte. Am descoperit şi un preparat specific numit Bouillabaisse, ce conţine supă de fructe de mare şi peşte cu şofran, la preţul de 50 de lei.
 
În meniu se regăsesc şi diferite feluri de salate ce nu depăşesc preţul de 26,5 lei. Preţurile pastelor sunt cuprinse între 21,5 lei şi 38,5 lei, iar pizza costă între 16,5 şi 58 de lei. Pentru un desert delicios poţi plăti între 12 lei şi 16 lei. O cafea sau un suc costă 6 lei, preţul unui cocktail începe de la 14 lei, iar al unei beri, de la 6 lei. Putem spune că preţurile sunt decente pentru un restaurant cu pretenții din Constanţa.
 
La sugestia ospătarului, am cerut scoici în sos de vin alb şi usturoi. Nici nu am reuşit să analizez bine restaurantul, că a venit comanda, cu toate că mesele erau pline. Mirosul îţi deschide pe loc pofta de mâncare şi abia aştepţi să guşti din preparatul care te îmbie din farfurie.
 
Restaurantul era aproape plin de oameni îmbrăcați elegant, care discutau pe diverse teme (țin să subliniez că nu am tras cu urechea, ci pur și simplu se auzea ce vorbeau ceilalţi clienţi). Din acest punct de vedere, e recomandat să mergi la Bacco cu prietenii, la întâlniri casual, şi nu dacă ai de planificat afaceri sau de abordat subiecte delicate. Indiferent de tipul de întâlnire, trebuie ţinut cont că, la Bacoo, mâncarea e spectaculoasă!
 
Grupurile sanitare sunt curate, miros plăcut, însă spaţiul destinat acestora este redus.

Din datele Registrului Comerţului

Restaurantul funcţionează pe societatea Sea & Sun Business SRL. Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2013 şi are ca principală activitate „restaurante“. Asociaţi în societate sunt Liviu Adrian Olaru, Richard Eduard Onescu şi Marius Stamate.
 
Administratorul societăţii este Richard Eduard Onescu. Acesta mai este asociat în A & A Madison Division SRL, ce deţine localul New Pizzico, şi în Andra Shop SRL (radiată). Liviu Adrian Olaru nu mai este implicat în nicio societate, iar Marius Stamate este asociat în BCD Marco Construct SRL (radiată), Green Heat SRL (radiată), Marco Chim SRL, Marco Management SRL, Marcostar Construct Stil SA, Melbo Com SRL, Micos Intermed SRL (radiată) şi Pegas Tour SRL (lichidare).
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2013, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 45.717 lei, un profit zero şi cinci salariaţi.
 
Potrivit Monitorului Oficial cu numărul 4374/2013, fondatorii firmei sunt Richard Eduard Onescu şi Liviu Adrian Olaru. În anul 2014, a fost cooptat în firmă şi Marius Stamate, care a venit cu un aport la capital în sumă de 200 de lei. În urma cooptării, capitalul social total s-a modificat, astfel că Liviu Adrian Olaru deţine 100 de lei, zece părţi sociale a câte 10 lei fiecare, cu 25% participarea la profit şi pierderi, Richard Eduard Onescu deţine 100 de lei, zece părţi sociale a câte 10 lei fiecare, cu 25% participarea la profit şi pierderi, iar Marius Stamate deţine 200 de lei, 20 de părţi sociale a câte 10 lei fiecare, cu 50% participare la profit şi pierderi.

Informaţii utile

Adresa: Strada Badea Cârţan nr. 2, Constanţa
Telefon: 0784.201.762
Rezervări: 0784.201.764
Livrări: 0784.201.764
Email: sea_sun_business@yahoo.ro
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucian56 25 Sep, 2015 16:33 Frumoasa prezentare. Eu stau in cartier si vad cata "armonie" este intre cele doua societati comerciale vecine. Nu mai zic de parcare, insa nici sa ajungi in local nu prea se mai poate datorita unor masini "texane" si doua camioane cu nr. de ALF parcate in fata. Atat cat este trotuarul din fata este spatiu public totusi dar nu se implica nimenisa-l deblocheze. A trecut intr-o zi un politist comunitar dar nu este de nasul lui actiunea conflictuala. Este jalnic ce se intampla in orasul acesta.