Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haute Cup, unde pasiunea pentru cafea se îmbină cu afacerea (galerie foto)

ro

09 Dec, 2013 00:00 6761 Marime text
Deşi nu este deschis de mult timp, Haute Cup are cam tot timpul clienţi. De cele mai multe ori nu găseşti mai mult de două mese libere.
 

Situat în spatele centrului comercial Tomis Mall, la intersecţia dintre strada Griviţei şi strada Ion Lahovary, Haute Cup este amenajat la parterul unui imobil ce datează din anul 1924. Despre această clădire ştim doar că este pe cale să fie reabilitată şi că lucrările se estimează că vor fi terminate în luna martie 2015.
Interiorul cafenelei arată simplu, o combinaţie între bej şi albastru-turcoaz. Mesele, canapelele şi rafturile suspendate pe stâlpi sunt făcute din placaje de lemn. Este un bun exemplu pentru refolosirea lucrurilor ce nu îţi mai trebuie. Pe unul dintre rafturile suspendate este o grămadă de cărţi, reviste şi ziare. Cărţile sunt despre ... cafea, desigur. Doar una mi-a atras atenţia în mod deosebit - Coffee Makers, are coperta albă şi are destule pagini încât să nu te plictiseşti răsfoind-o la cafea.

Meniurile sunt simple: pe prima pagină sunt specialităţile de cafea, cele proaspăt prăjite. Tot pentru cafeaua proaspăt prăjită este şi o tăbliţă deasupra barului pe care este scrisă denumirea ultimelor boabe preparate. Aici, la specialităţile de cafea, preţurile variază între 12 şi 18 lei, în funcţie de ţara de provenienţă a cafelei respective. Dacă nu vă puteţi hotărî în privinţa alegerii uneia dintre cele de pe prima pagină, cereţi sfatul cuiva dintre cei care prepară cafea, sigur vor şti ce să vă recomande. Apoi, lucrurile stau mai simplu: cel mai ieftin este ristretto la 7 lei, iar cel mai scump este Mocha Grande (cappuccino grande şi sirop de ciocolată). Eu vă recomand să încercaţi Latte Cold Drip, la 12 lei sau Chemex Orange la 8 lei. Ambele se încadrează la Alte metode de preparare a cafelei. Tot aici servesc şi dulciuri: un fursec cu ciocolată este 2 lei, o felie de chec cu banane este 3 lei, o preambalată cu dovleac şi cremă de lămâie este 5 lei, iar o brioşă cu morcovi tot atât. Desigur au o varietate de ceaiuri, iar oricare costă 6 lei. Iar vinurile albe şi cele roşii sunt din podgoriile Curtea Regală de la Măcin. Servirea ne-a plăcut şi, dacă ar fi fost mai puţin aglomerat, i-am fi ţinut de vorbă pe cei doi bartenderi foarte pricepuţi. Dar poate nimerim o dată când este aproape de închidere şi îl invităm să ne povestească despre pasiunea devenită afacerea lui.
 
Conform Registrului Comerţului, Haute Cup funcţionează pe societatea SC Haute Cup SRL şi este administrate de Andrei-Ion Dudă şi Alexandru Gabriel Wagner. Acesta din urmă se mai ocupă şi de SC Trans World Supply SRL.
 
Informaţii utile:
Adresa: Strada Griviţei nr. 20
Facebook: https://www.facebook.com/hautecup
Telefon: 0722 327 969
Wi-fi: Da Parola: hautecup1234
Happy Hour: Nu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii