Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bere artizanală cu gust tradiţional italienesc, lansată într-o nouă prezentare la Filicori Zecchini din Constanţa

ro

26 Jun, 2014 00:00 4602 Marime text
Cafeneaua Filicori Zechini de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu va fi, mâine seară, gazda unui eveniment original, în cadrul căruia va fi lansată noua formă de prezentare a berii artizanale Viola, un sortiment tradiţional italian. Comercializată de aproximativ cinci ani în toate localurile Filicori, berea Viola nu era disponibilă decât în varianta sticlei de 750 de ml, mâine urmând să fie lansată noua sticlă, de 355 ml. Invitata specială a serii este cunoscuta cântăreaţă Agnes, care va întreţine atmosfera cu cele mai în vogă piese ale sale.
 
Născută din dorinţa creatorului său, Maurizio Arduini, de a-şi pune o parte din viaţă într-un produs de care s-a ocupat întreaga sa familie, berea Viola este protagonista unei frumoase legende. Fiind obişnuit încă din copilărie să se bucure de lungi plimbări cu maşina împreună cu bunicul său, Maurizio auzea de la acesta expresia „motorul merge ca o violă“. Încă de atunci, pentru Maurizio, tot ceea ce mergea bine era comparat cu o „violă“. De aici şi numele berii pentru care acesta a realizat, împreună cu maeştri berari din toată lumea, numeroase experimente pentru a alege cele mai bune ingrediente, în cea mai bună combinaţie.

Vor fi prezentate clienţilor cele trei tipuri ale berii Viola: Bionda, Rossa şi Numerotre. Viola Bionda este o bere blondă, cu o aromă inconfundabilă, pentru producţia căreia sunt utilizate diferite varietăţi de malţ şi orz şi peste zece tipuri de hamei, provenite din toate colţurile lumii. Pentru berea roşie, cu malţ dublu, Viola Rosso, sunt utilizate 14 tipuri de hamei, care îi oferă culoarea rubinie, dar şi gustul cu tentă amăruie. Cea de-a treia bere ce va fi prezentată mâine la Filicori Zecchini, Viola Numerotre, este o bere blondă, cu dublu malţ, care se adresează adevăraţilor iubitori ai acestei băuturi. În prepararea sortimentului Numerotre, se folosesc hameiul tradiţional nemţesc şi hameiul American Cascade.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii