Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfatulmedicului.ro Cum vorbim cu copilul despre pubertate

ro

24 Sep, 2013 10:31 3395 Marime text
Necesitatea de a comunica din timp

Astazi copiii sunt expusi la un volum destul de mare de informatii care abordeaza relatiile intime atat la tv cat si pe internet. Astfel, in momentul in care parintii doresc sa aiba cu ei discutii legate de ceea ce implica pubertatea, copiii ar putea sa fie deja familiarizati cu unele idei.

Multe dintre sursele de informare folosite de copii ar putea sa nu fie de incredere, de aceea ceea ce transmite parintele ar putea fi de un real ajutor pentru copilul sau aflat in aceasta etapa de transformari.

Citeşte şi: Respectul - un concept confuz pentru tineri?

Parintii nu trebuie sa astepte ca viitorul adolescent sa-i puna diverse intrebari legate de corpul sau, intrucat acesta este un subiect sensibil. Este important sa se raspunda la toate intrebarile legate de pubertate sincer si deschis, fara sa se astepte initierea discutiei de catre copil.

Pana la varsta de opt ani, micutii trebuie sa stie ce schimbari fizice si emotionale sunt asociate cu pubertatea. Varsta ar putea parea mica, dar trebuie sa se tina cont de faptul ca dezvoltarea fizica a copiilor este din ce in ce mai accelelrata.

Citeşte şi: Despre manii si pitici pe creier


Sursa: sfatulmedicului.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii