Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:56 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 1 decembrie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva...

ro

01 Dec, 2014 09:40 1179 Marime text
În întreaga lume, pe 1 decembrie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, ce are ca scopuri unirea oamenilor de pretutindeni în lupta împotriva maladiei, exprimarea solidarităţii cu cei care trăiesc cu boala şi comemorarea celor care au decedat în urma acesteia.
În 1987, Ziua Mondială de Luptă Împotriva SIDA a fost concepută de James W. Bunn şi Thomas Netter, doi ofiţeri de informare publică pentru Programul Global pentru SIDA de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii de la Geneva.
Începând cu 2008, tema acestei zilei este aleasă de Comisia Mondială SIDA, după consultări cu oameni, organizaţii şi agenţii implicate în prevenirea şi tratarea HIV/SIDA. În perioada 2011 – 2015, mesajul campaniei mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA este: „Ținta zero: Zero infecţii noi cu HIV. Zero discriminări. Zero decese prin SIDA”.
Până în 2013, SIDA a ucis mai mult de 36 de milioane de oameni din întreaga lume, devenind una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică la nivel mondial din istorie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii