Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Paul Gauguin, un aventurier și un geniu...

ro

08 May, 2016 00:00 5312 Marime text
Pictorul francez Paul Gauguin a murit pe 8 mai 1903, în anul în care „Salonul de Toamnă” a dedicat o întreaga sală lucrărilor sale.
 
În tinereţea sa, Gauguin s-a bucurat de o carieră de succes ca om de afaceri, ducând o viaţă liniştită. Apoi, apropiindu-se de vârsta maturităţii, a decis că vrea să devină pictor. Motivat de dorinţa lui de a găsi un paradis şi de a-l imortaliza pe pânză, a călătorit foarte mult. La „Academia Colarossi” a învaţat secretele picturii după model.
 
Pentru a se întreţine, Gauguin a vândut o mare parte dintre creaţiile sale. Nerăbdarea de a ieşi din lumea aparenţelor, pentru a intra în profunzime, l-a purtat spre o artă care, fără a se îndepărta de elementele simbolice, încearcă să îmbine adevărul emoţional dincolo de aparenţă realului, unde armoniile cromatice au semnificaţii spirituale, conform istoria-artei.blogspot.ro.
 
Inspirat, printre altele, din călătoriile sale, Paul Gauguin a reuşit să creeze opere extraordinare, care reflectă viziunea sa asupra vieţii. Printre cele mai importante lucrări se numără „Viziune după predică”, „Fata din Tahiti”, „De unde venim? Ce suntem? Încotro ne îndreptăm?”, „Calul Alb”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii