Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:10 20 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Charlie Chaplin a avut patru soții mult mai tinere decât el

ro

23 Oct, 2015 00:00 3016 Marime text
Charlie Chaplin, primul star al Hollywood-ului, s-a căsătorit, la data de 23 octombrie 1918, cu Mildred Harris, care avea la momentul respectiv 17 ani. Celebrul artist a fost căsătorit de patru ori.
 
Deşi alter-ego-ul lui, Charlie, era un personaj naiv, adevăratul Charles Chaplin era complet diferit de imaginea sa de pe ecran. S-a căsătorit pentru prima oară în 1918, când avea 29 de ani. În anul următor, Mildred a născut un băieţel, care a murit la doar trei zile de la naştere. Relaţia dintre cei doi s-a răcit în urma acestei tragedii, iar soţia lui Charlie a intentat divorţul.
 
Cea de-a doua soţie a lui Chaplin s-a numit Lita Grey, de asemenea minoră. Deşi cu ea a avut doi copii, mariajul lor s-a încheiat după trei ani. A treia oară s-a căsătorit în China, avea 47 de ani, iar ea, Paulette Goddard, 25. Şi acest mariaj s-a încheiat cu un divorţ. A patra oară s-a căsătorit cu Oona O’Neill, fiica dramaturgului Eugene 0′Neill, care era cu 36 de ani mai tânără decât el. Cei doi au avut opt copii.

Celebru pentru filmele sale

Hotărât să obţină succesul, Charlie Chaplin a construit un personaj cu o costumaţie diferită pentru vremea sa, cu pantaloni şi ghete mari, o haină prea strâmtă, baston şi o mustaţă falsă. Personajul i-a asigurat succesul.

Dintre cele mai renumite filme ale sale, considerate capodopere, amintim „Luminile oraşului”, „Timpuri noi” şi „Dictatorul”. Deşi nu avea studii muzicale, a compus muzică pentru multe dintre filmele sale cu ajutorul altor muzicieni şi compozitori.
 
Starea de sănătate a lui Chaplin a început să se deterioreze spre sfârşitul anilor '60, după terminarea filmului „A Countess from Hong Kong”. În 1977, se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile. Chaplin a decedat, în somn, în ziua de Crăciun, în 1977.

 
Sursa foto: discoverlosangeles.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii