Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Au trecut 19 ani fără scriitorul Marin Sorescu

ro

08 Dec, 2015 00:00 3533 Marime text


În urmă cu 19 ani, literatura română şi românii, în general, pierdeau una dintre cele mai mari valori ale culturii noastre. La data de 8 decembrie 1996, se stingea, ca urmare a unei boli care i-a măcinat trupul, scriitorul Marin Sorescu.
 
Până la moartea sa, a publicat peste 20 de volume, devenind o personalitate marcantă a poeziei româneşti. Operele lui au fost traduse în ţări precum Germania, Franța, Grecia, Italia, Spania, Rusia, Bulgaria.
 
Marin Sorescu, poet, dramaturg, prozator, eseist şi traducător, s-a născut pe 19 februarie 1936, în comuna Bulzeşti, judeţul Dolj, şi a absolvit, în 1960, Facultatea de Filologie la Iaşi. La vârsta de 28 de ani, a debutat cu volumul de parodii „Singur printre poeţi“, remarcându-se printr-un stil degajat şi uşor ironic. Ca dramaturg, piesele sale au primit aprecieri, fiind prezentate pe scene din Paris, Zürich, Geneva sau Napoli.
 
Membru al Academiei Române, Marin Sorescu, în anul morţii sale a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru „Poeme”.
 
Sursa foto: Cinemagia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii