Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:51 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, 6 iulie, este Ziua Internațională a Sărutului

ro

06 Jul, 2016 00:00 4861 Marime text
 

Ziua Internaţională a Sărutului este celebrată, în fiecare an, pe 6 iulie. Semnificaţia sărutului este diferită în funcţie de zonele de pe glob. Astfel, un sărut poate exprima sentimente de dragoste, pasiune, afecţiune, respect, prietenie sau noroc.
 
Cuvântul sărut are foarte multe sinomime, multe dintre ele, folosite în cadru familial, precum: pupic, pupat, pupătură, sărutare, țoc, guriță. Potrivit cercetătorilor, sărutul își are originea în preistorie, când mamele pasau între dinți mâncarea bebelușilor și, pentru a-i determina să o înghită o treceau din gura lor în gura micuților.
 
În unele culturi este convențional sărutul ca formă de salut și reprezintă respect sau admirație. Forma cea mai populară este cea de sărutare a mâinii ca gest de galanterie. Un lucru interesant despre sărut se referă la faptul că, în 1986, în perioada Crăciunului, securitatea unui aeroport american a sugerat pasagerilor să renunțe la săruturi pentru a se reduce aglomerația. De asemenea, primul sărut din istoria cinematografiei a fost filmat, în 1896, de către William Heise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii