Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Bute împlineşte astăzi 37 de ani

ro

28 Feb, 2017 00:00 1992 Marime text
Pugilistul român, Lucian Bute s-a născut pe data de 28 februarie 1980 înn localitatea Pechea, judeţul Galaţi. Conform wikipedia, Bute este un pugilist român ce deține centura NABF la categoria semigrea și care a fost campionul mondial IBF la supermijlocie timp de aproape 5 ani, perioadă în care și-a apărat titlul de 9 ori.

În anul 2003 a devenit boxer profesionist, semnând un contract cu clubul canadian Interbox. În prezent locuiește în orașul Montréal, dobândind și cetățenia canadiană în 2012. Are în palmares 30 de victorii din 32 de meciuri, dintre care 24 prin KO, fiind antrenat de Stéphan Larouche, cel care i-a antrenat și pe foștii campioni mondiali ÉriLucas și Leonard Doroftei.
Lucian Bute a fost învins de columbianul Eleider Alvarez prin KO în repriza a cincea, vineri seara, la Quebec City, într-un meci la categoria semigrea, eliminatoriu pentru titlul mondial WBC. Conform Agerpres, Bute ar putea boxa din nou cu canadianul de origine haitiană Jean Pascal, dacă nu se va retrage din activitate. Bute a mai luptat cu Pascal, fiind învins la puncte în 2014, tot la categoria semigrea.
Boxerul gălățean a suferit a patra sa înfrângere din cariera profesionistă (2 KO), care mai cuprinde 32 de victorii (25 KO) și un meci egal. Bute nu are nicio victorie în ultimele sale trei meciuri, pierzând două (cu James DeGale) și terminând altul al egalitate (cu Badou Jack).

Sursa foto: Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii