Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci șalupe de mare viteză, pentru Garda de Coastă! Prefectul Silviu Coșa- „Navele înseamnă 20.000 de km² de ape teritoriale mai sigure“

ro

09 Feb, 2022 15:56 2084 Marime text
Cinci șalupe de mare viteză intră de astăzi, 9 februarie 2022, în flota Gărzii de Coastă, din cadrul Poliției de Frontieră Române!
 

La ceremonialul de intrare în flotă, precum și la cel de înmânare a pavilionului navei au participat Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne, precum și chestor principal de poliţie Liviu Bute, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române.
 

Evenimentul s-a desfășurat  în Portul Constanța, în Dana 0, la sediul Grupului de Nave din cadrul Gărzii de Coastă.


Aceste nave fac parte dintr-un proiect mai amplu care presupune suplimentarea flotei navale a Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul căruia urmează să fie achiziţioneze, pe lângă cele două nave maritime de patrulare (CPV – Coastal Patrol Vessel) şi cinci şalupe de intervenţie (CPB – Coastal Patrol Boat).


Achiziția de nave maritime de patrulare şi şalupe de intervenţie conferă Poliţiei de Frontieră Române o creștere a capabilităţilor de intervenţie operativă, acestea fiind destinate supravegherii frontierei maritime externe a Uniunii Europene.



Prefectul Coșa a precizat prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook că Marea Neagră nu înseamnă doar soare, plajă și vacanțe, ci reprezintă „granița albastră“ a României, dar și a întregului spațiu european.



Cele cinci nave de patrulare, intrate în patrimoniul Gărzii de Coastă, înseamnă 20.000 de km² de ape teritoriale mai sigure,  a mai menționat prefectul. 

 

Marea Neagră nu înseamnă doar soare, plajă și vacanțe. Reprezintă, în primul rând, „granița albastră“ a României, dar și a întregului spațiu european.

În acest context, cele cinci nave de patrulare, intrate în patrimoniul Gărzii de Coastă, înseamnă 20.000 de km² de ape teritoriale mai sigure. Ministrul de interne, Lucian Bode, a înmânat astăzi pavilioanele celor cinci comandanți, astfel încât aceștia, împreună cu echipajele lor, să poată face ceea ce știu mai bine: să garanteze mai multă siguranță pentru cetățeni și un climat cu securitate sporită pentru România.

Bun cart înainte!, a transmis Silviu Coșa. 



Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii