Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Internațională a Moașelor!

ro

05 May, 2017 00:00 1912 Marime text
Ziua internațională a moașelor a fost lansată de Confederația Internațională a Moașelor, la sfârșitul anilor 1980. În 1991, a fost aniversată pentru prima dată la data de 5 mai. De atunci, în fiecare an, peste 50 de națiuni celebrează această zi.
 
Confederația Internațională a Moașelor este o organizație non-guvernamentală acreditată și reprezintă moașele, asociațiile și organizațiile din întreaga lume ce au obiective comune în îngrijirea mamelor și a nou-născuților.
 
Moașa din zilele noastre are studii adecvate și acreditate în cadrul învățământului universitar. Prin urmare, ea trebuie recunoscută drept un specialist responsabil. Poate oferi îngrijirea, asistența și consilierea necesară în timpul sarcinii şi la naștere. Moaşa este învăţată să recunoască eventualele complicații ce pot apărea atât la mamă, cât și la nou-născut. Unul din motivele importante pentru care femeile gravide aleg asistarea naşterii de către o moaşă este acela de a experimenta naşterea ca pe un proces cât mai natural posibil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii