Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:04 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Totul despre cea mai bună protecție pe care o putem oferi tenului în sezonul rece

ro

25 Nov, 2021 00:00 935 Marime text
  • Dr. Adriana Mosor, medic specialist Dermatovenerologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Pozimed, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 24 noiembrie, de la ora 14.00.
  • Pe parcursul emsiunii, specialistul a explicat ce trebuie să facem pe timpul sezonului rece pentru a ne proteja cât mai mult pielea.
  • „Trebuie să ne ascultăm tenul, pielea, și să îi oferim ceea ce are nevoie. Aceasta are nevoie de atenție și de îngrijire“, a precizat dr. Adriana Mosor, în timpul emisiunii.
 
Vântul aspru, dublat de briza Mării Negre, temperaturile scăzute, adesea sub zero grade în sezonul rece, ploile și precipipațiile specifice iernilor la malul mării, toți acești factori ne afectează pielea, uneori chiar în moduri la care nu ne gândim.
 
Dr. Adriana Mosor, medic specialist Dermatovenerologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Pozimed, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 24 noiembrie, de la ora 14.00.
 
Pe parcursul emsiunii, specialistul a explicat ce trebuie să facem pe timpul sezonului rece pentru a ne proteja cât mai mult pielea.
 
„Pielea este cartea noastră de vizită, este primul lucru pe care îl vedem la o persoană. Avem nevoie să o îngrijim totuși. Este vorba despre o rutină de îngrijire de bază care nu conține decât trei pași simpli și anume, să avem o curățare blândă și riguroasă a tenului de două ori pe zi și a restului corpului măcar o dată pe zi, să folosim o cremă hidratantă măcar o dată pe zi, seara, după duș și, evident, pe timpul zilei, dacă este nevoie, de câte ori este nevoie și să ne protejăm de soare. Factorul de protecție este important, pentru că el  nu este numai vara, este tot timpul anului, deci avem nevoie și de o cremă cu factor de protecție pe zonele expuse“, a precizat medicul specialist în timpul emisiunii.
 
De asemenea, dr. Adriana Mosor a explicat că temperaturile mai scăzute din timpul sezonului rece determină aerul să fie mai uscat și, automat, un aer uscat va usca și pielea.
 
Pe parcursul emisiunii, medicul a atras atenția că nu sunt indicatebăile cu apă foarte fierbinte, acestea putând duce, în mod paradoxal, la uscarea pielii, în loc de a o hidrata.
 
Se recomandă o curățare blândă a tenului cu un produs de curățare blând și cu o apă călduță, nici prea rece, nici prea fierbinte, a punctat medicul specialist.
 
„Trebuie să ne ascultăm tenul, pielea, și să îi oferim ceea ce are nevoie. Aceasta are nevoie de atenție și de îngrijire“, a conchis acesta.

 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

 
 

 
Citește și:
ZIUA LIVE. Cum ne îngrijim pielea vara. Tipuri de piele
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii