Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un studiu efectuat în Marea Britanie arată că administrarea de Omega-3 și Vitamina D pot reduce riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2

ro

30 Apr, 2021 00:00 2857 Marime text

Administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate contribui la diminuarea riscului infectării cu SARS-CoV-2, mai ales în rândul femeilor, informează luni revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ), citată de EFE.

În schimb, suplimente precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu au contribuit la o scădere a riscului de COVID-19, potrivit studiului publicat de revista medicală britanică, scrie Agerpres.

Pentru a stabili o legătură, cercetătorii de la Imperial College din Londra au recurs la utilizatorii aplicaţiei COVID-19 Symptom Study pentru a afla dacă cei care luau suplimente au fost mai puţin expuşi contractării acestei boli infecţioase.

Iniţial a fost înregistrat locul, vârsta şi factorii de risc asupra sănătăţii utilizatorilor, însă ulterior acestora li s-au cerut informaţii actualizate zilnic despre simptome, rezultatele la testele PCR sau asistenţa medicală.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat informaţiile furnizate de 372.720 de utilizatori ai aplicaţiei din Marea Britanie referitoare la utilizarea regulată a suplimentelor dietetice în lunile mai, iunie şi iulie 2020 (primul val al pandemiei) şi la rezultatele pozitive la testelor PCR pentru coronavirus.

Aproximativ doua treimi (67%) dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, în timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.

Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scăzut de infecţie cu SARS-CoV-2.

Analizând date precum vârsta, sexul şi greutatea, cercetătorii au constatat că protecţia oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă sau de greutate, însă nu la fel de clar şi în cazul bărbaţilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii