Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

diversificare.ro Ton-consum redus, beneficii maxime!

ro

04 Jun, 2015 00:00 1780 Marime text
Un lucru interesant la ei este faptul că temperatura corpului este cu doar 1 grad mai mare decât apa în care înoată.Peștele, în general, este căutat pentru cantitatea de omega-3 pe care o furnizează organismului, la fe și tonul, doar că pe lângă omega -3 el se incadrează și la specia de pește cu un conținut ridicat de mercur, alături de alte specii marine precum: peștele pion roșu, peștele spadă, peștele merlin albastru și rechin. Toate aceste specii de pești se recomandă a fi consumate mai rar, mai ales de către cei mici.

Ce substanțe nutritive conține tonul și ce beneficii aduce organismului?

Tonul se remarcă prin cantitatea impresionantă de seleniu prezentă sub formă de „selenoneine”  care reprezintă o formă mai puternică de antioxidant ce protejează tonul de radicalii liberi și care poate co-exista cu mercurul, scăzând influența acestuia asupra organismului. Deși studiile nu sunt finalizate, se presupune ca această formă a seleniului ar putea proteja organismul uman de efectele negative ale mercurului din carnea de ton. Tonul este bogat și în complexul de vitamine B, Vitamina D, conține proteine, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase, Omega-3 și Omega-6.

Tonul este cunoscut ca un bun antiinflamator și un antioxidant foarte puternic. Consumul de ton ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare datorită acizilor grași, iar potasiul reglează tensiunea arterială. Tonul este ideal și pentru cei care vor să scadă în greutate, deoarece are puține calorii.

Articolul integral poate fi citit pe diversificare.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii