Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:00 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Scorţişoara stimulează memoria

ro

29 Apr, 2015 00:00 823 Marime text
Scorţişoara, un condiment obţinut din scoarţa unor copaci care sunt tot timpul verzi, numiţi Cassia, are întrebuinţări culinare şi medicinale. Renumită pentru aroma sa deosebită, scorţişoara conţine calciu, fier, magneziu, fibre şi uleiuri esenţiale. Graţie proprietăţilor sale anticancerigene, antioxidante, antiinflamatorii, antidiabetice şi antitumorale, acest condiment poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase, de asemenea, combate stresul, stimulează memoria, reduce riscul apariţiei răcelii şi încetineşte căderea părului.
 
Consumată dimineaţa, scorţişoara reduce pofta de mâncare şi îmbunătăţeşte digestia, în timp ce infuzia de scorţişoară, îndulcită cu puţin zahăr, consumată de trei ori pe zi, relaxează organismul. Pentru a reduce grăsimea abdominală, se recomandă consumul de scorţişoară în felul următor: o jumătate de linguriţă după micul dejun, prânz şi cină. Deşi scorţişoara poate elimina excesul ponderal, ea nu reprezintă un înlocuitor pentru un stil de viaţă sănătos, aşa cum sunt o dietă adecvată şi exerciţiile fizice regulate. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii