Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sarea amară, benefică în tratamentul diabetului

ro

13 Nov, 2019 00:00 3845 Marime text
Sarea Epsom, sarea amară sau sulfatul de magneziu, potrivit csid.ro, este o substanţă solidă, cristalină, cu o culoare albă, inodoră, cu gust amar.
 

Tratamentul pentru diabet şi sarea Epsom


O utilitate demonstrată ştiinţific a sării Epsom este în cadrul tratamentului pentru diabet. Mai exact, rolul acesteia este de a ajuta insulina să devină cât mai eficientă pentru organism, în combaterea diabetului. Un nivel de magneziu şi de sulfat potrivit sporeşte eficacitatea insulinei.
 

Combaterea constipaţiei şi a mahmurelii cu sare Epsom


Există numeroase studii şi explicaţii care vorbesc despre modalitatea de funcţionare a sării Epsom în uzul intern. Practic, sarea acţionează precum un detoxifiant în mediul intern, sporind curăţarea colonului. Aceasta creşte nivelul apei din interiorul intestinelor şi poate oferi o soluţie temporară pentru combaterea constipaţiei. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea sării Epsom în absenţa unui consult medical şi a unei recomandări profesioniste din partea doctorului.
Din punct de vedere al mahmurelii, sarea Epsom ajută la înlăturarea acesteia prin introducerea sulfatului în organism. Un dezavantaj îl constituie faptul că prin ingerare, corpul va avea tendinţe de deshidratare, ceea ce în relaţie cu mahmureala, nu este de dorit, deoarece printre efectele adverse ale alcoolului, apare şi deshidratarea. Ingerând sare Epsom, putem spori acest efect advers, dacă nu avem grijă să bem foarte multă apă pentru a păstra corpul hidratat.
 

Înlăturarea aşchiilor şi a muşcătrilor de insecte cu ajutorul sării Epsom


Sulfatul de magneziu este foarte cunoscut datorită rolului pe care îl joacă în înlăturarea aşchiilor fără durere sau inflamaţii ulterioare ale zonei afectate. Există două modalităţi de a utiliza sarea. Prima modalitate presupune introducerea zonei afectate în apă cu sare Epsom de câteva ori pe zi, până la înlăturare, iar a doua modalitate presupune crearea unei paste din apă cu sare şi întinderea ei pe zona afectată fiind urmată de acoperirea ulterioară cu un bandaj. Este bine ca bandajul să fie schimbat ori de câte ori este nevoie (atunci când se udă). Eliminarea aşchiei se va produce în decurs de 1-2 zile.
Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, sarea Epsom poate fi aplicată pe iritaţiile apărute pe suprafaţa pielii feţei cât şi pe muşcăturile de tânţar sau alte insecte ajutând la reducerea inflamaţiei şi roşeţii în mod semnificativ.
 

Infecţiile ochilor şi sarea Epsom


După cum s-a constatat, sarea Epsom este un remediu foarte eficient împotriva infecţiilor apărute la nivelul ochilor precum cataracta sau conjunctivita. Pentru utilizare se recomandă dizolvarea completă a sării în apă călduţă. Poate fi aplicată cu ajutorul unei dischete demachiante zilnic, sau prin comprese schimbate periodic până la ameliorarea problemei.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii