Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Zmeura stimulează producerea de colagen

ro

03 Oct, 2015 11:56 2554 Marime text
Zmeura reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, ce aduc mari beneficii organismului. Are în compoziţia sa antioxidanţi, vitaminele A, E, C, pe cele din grupul B, dar şi acid folic, mangan, magneziu, potasiu, cupru şi flavonoizi cu rol antioxidant. Vitaminele din zmeură ajută organismul la metabolizarea carbohidraţilor, proteinelor şi acizilor graşi.
 
De asemenea, zmeura conţine şi xylitol, un substituent al zahărului cu un conţinut caloric scăzut. Dietele bogate în zmeură contribuie la prevenirea apariţiei cancerului, deoarece aceste fructe conţin substanţe ce inhibă enzimele promotoare ale cancerului. Zmeura este săracă în calorii şi bogată în fibre. Este, totodată, foarte săţioasă şi ajută la prelungirea procesului de digestie. Fibrele favorizează menţinerea greutăţii corpului, scad nivelul colesterolului şi protejează vasele sangvine de depunerile de grăsime.
 
Antioxidanţii din zmeură încetinesc procesul de îmbătrânire prin neutralizarea radicalilor liberi din corp. Zmeura conţine şi antociani, coloranţi care dau culoarea zmeurei şi oferă strălucire pielii. Aceştia stimulează producerea colagenului, menţin tenul impecabil, împiedică apariţia ridurilor, ajută la eliminarea bacteriilor şi a ciupercilor care se pot dezvolta pe suprafaţa pielii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii