Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zmeura energizează și întinerește

ro

23 Jan, 2021 00:00 2330 Marime text
  • Dintre băuturile dulci ale verii, este bine să reținem și siropul crud de zmeură, care este un deliciu, dar și un prețios medicament.
  • Atât proaspătă, cât și preparată termic, zmeura este un adevărat tezaur de aromă și savoare, tratând până la vindecare afecțiuni dermatologice, afecțiuni ale stomacului, pancreasului sau rinichilor.

Dintre toate frcutele verii,cele de pădure, sunt mai căutate decât celelalte, și asta datorită faptului că, pe lângă savoarea cu totul aparte, au un conținut extrem de bogat în vitamine (C,E,A, Complexul de vitamine B) și minerale (magneziu, calciu, potasiu, fosfor, fier).


Atât proaspătă, cât și preparată termic, zmeura este un adevărat tezaur de aromă și savoare, tratând până la vindecare afecțiuni dermatologice , afecțiuni ale stomacului, pancreasului sau rinichilor, scrie autoarea Mariana Borloveanu, în cartea sa intitulată "Leacuri Mănăstirești".


Dintre băuturile dulci ale verii, este bine să reținem și siropul crud de zmeură, care este un deliciu , dar și un prețios medicament, mai ales în tratarea uneor afecțiuni ale pielii și ale rinichilor. Aceste sirop nu se fierbe, iar zmeura își va păstra intacte toate vitaminele și mineralele.


După cum bine știm, probleme digestive se acutizează în perioada de vară, din cauza abundenței de crudități consumate în acest sezon. Ceaiul din vârfurile lăstarilor pe care crește zmeura, constituie cel mai bun remediu pentru reglarea digestiei.


Fructele de zmeură sunt un real izvor de sănătate. Pe lângă plăcerea de a bea suc de zmeură, există și o parte benefică pentru sănătate.Simplu sau amestecat cu apă minerală, acest detoxifiant natural ne induce o stare de prospețime.


Sursa foto: wikipedia.org

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii