Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tămâia te ajută în tratarea unor probleme medicale

ro

31 Dec, 2015 00:00 2757 Marime text
Tămâia, o răşină obţinută din arbustul Boswelia sacra, creşte în Liban, Iordania, Israel. Constituie un element de bază în ritualul creştin-ortodox, fumul său sfinţeşte locurile, alungă demonii, purifică mintea şi spiritul. Tămâia ajută şi în tratarea unor probleme medicale. În scop fitoterapeutic se utilizează răşina aromatică extrasă din tulpina arbustului. În compoziţia chimică a acestei plante intră gumirezine, uleiuri eterice (camfen, cadinen, felandren, olibanol) şi substanţe care îi oferă proprietăţi expectorante, analgezice, antiseptice, antiinflamatorii, antidepresive, calmante şi sedative.
 
Pentru tratarea laringitei, tusei şi răcelii, se iau zilnic 20-30 de picături de tinctură de tămâie, diluate în jumătate de pahar de apă, şi se face gargară cu infuzie de tămâie, care are puternice efecte antiinflamatorii şi antiinfectioase. Pentru eliminarea pietrelor la rinichi se ia, timp de trei zile, dimineaţa, câte o linguriţă de tinctură de tămâie, diluată într-un pahar de apă plată. Pentru tratarea anxietăţii se face o fumigaţie cu tămâie, înainte de culcare.
 
Parfumul tămâiei linişteşte gradat psihicul, îmbunătăţeşte somnul şi ajută la instalarea unei stări de calm. În cazul inflamării sânilor, se aplică pe zonele afectate comprese cu infuzie de tămâie, timp de aproximativ două ore pe zi. Tămâia, unul dintre darurile aduse de cei trei magi la naşterea lui Iisus, conţine şi o substanţă ce distruge celulele canceroase din tumorile ovariene.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii