Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool

ro

19 Jan, 2015 00:00 2468 Marime text
 Potrivit unei cercetări realizate de oameni de ştiinţă şi publicată în British Medical Journal, munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool, punându-şi în pericol sănătatea.

O echipă internaţională de cercetători a analizat o serie de studii care au implicat peste 400.000 de persoane, ajungând la concluzia că angajaţii care lucrează peste 48 de ore pe săptămână - pragul stabilit de o directivă europeană privind munca - sunt mai predispuşi să consume alcool într-o cantitate care le pune în pericol sănătatea.

Este riscant pentru sănătate consumul a 14 băuturi alcoolice pe săptămână de către femei şi a peste 21 de către bărbaţi, au specificat autorii.
Referinţa pentru băuturi este, de obicei, "unitatea" de alcool ( sau 10 de grame de alcool pur), care corespunde unui pahar standard (la bistro sau la bar), cum ar fi un pahar mic de whisky, un pahar de vin sau o halbă de bere.

Articolul integral îl puteți citi pe http://www.sfaturimedicale.ro/stiri-sanatate/item/51887-studiu-munca-in-exces-ii-determina-pe-oameni-sa-consume-mai-mult-alcool
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii