Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Asocieri periculoase între medicamente şi alimente

ro

12 Jun, 2014 00:00 1409 Marime text
Există în natură plante care pot înlocui anumite medicamente. De asemenea, există medicamente care nu pot fi înlocuite de alimente naturale. Există totuşi anumite medicamente care pot avea reacţii adverse în combinaţie cu anumite alimente. Spre exemplu, siropul de tuse nu poate fi administrat în paralel cu consumul de lămâie. Explicaţia, spun specialiştii: sucul de lămâie poate bloca o enzimă care descompune statinele (medicamente pentru reducerea colesterolului), dar şi alte alimente, inclusiv antitusivele. De asemenea, banalul Paracetamol nu ar trebui luat dacă aţi consumat alcool sau aveţi de gând să faceţi asta în viitorul apropiat. Recomandarea este aceea de a acorda un termen de minimum şase ore între ingerarea celor două, deoarece asocierea lor, în mod regulat, poate duce la boli hepatice şi renale. Persoanele care iau Wafarină pentru subţierea sângelui trebuie să aibă grijă să păstreze aportul de vitamina K în echilibru. Astfel, aceste persoane nu pot consuma broccoli sau varză în cantităţi prea mari, dar nici scorţişoară, care conţine cumarină, un compus care poate subţia sângele şi care poate provoca leziuni hepat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii