Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente periculoase care pot cauza cancer

ro

23 Jul, 2014 00:00 954 Marime text
Pe piaţă există multe alimente pe care le consumăm şi nu realizăm că acestea, de fapt, ne fac rău. Există o serie de alimente pe care nutriţioniştii ne recomandă în mod special să le evităm, pentru că pot avea efecte cancerigene. Floricelele pentru microunde sunt gustoase şi rapid de preparat şi de servit, dar trebuie ştiut că inclusiv ambalajul este căptuşit cu o substanţă denumită acid perfluorooctanoic (PFOA), o toxină care se regăseşte şi în teflon. Potrivit studiilor, această substanţă poate cauza cancer şi infertilitate. Totodată, în funcţie de producător, popcorn-ul poate conţine ulei de soia (produs modificat genetic), galat de propil (o substanţă ce cauzează iritaţii ale pielii şi tulburări digestive) sau diacetil (substanţă care poate provoca boli pulmonare).
 
Un alt aliment periculos este somonul de cultură, contaminat cu pesticide, antibiotice şi alte substanţe chimice. Chips-urile de cartofi conţin calorii, sare în exces, arome artificiale, conservanţi şi chiar acrilamidă, o substanţă ce se regăseşte şi în ţigări. Aşadar, aceste produse pot fi gustoase, dar nu sunt deloc sănătoase. Ar trebui evitate, totodată, uleiurile hidrogenate, alimentele sărate, afumate sau murate şi alcoolul din comerţ, pentru binele organismului nostru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii