Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roşiile menţin sănătatea oaselor

ro

05 Nov, 2014 11:39 1446 Marime text
Cultivate în Europa de sute de ani, roşiile sunt gustoase şi au numeroase beneficii asupra sănătăţii. Scăzute în calorii şi bogate în vitamine, reprezintă o bună alegere pentru o mai bună funcţionare a organismului. Conţin numeroase vitamine, magneziu, fosfor, cupru şi tiamină. Betacarotenul din roşii protejează pielea împotriva razelor dăunătoare ale soarelui, în timp ce licopenul protejează organismul împotriva celulelor cancerigene. Vitamina K contribuie la întărirea sistemului osos, iar vitamina A îmbunătăţeşte vederea. Deoarece furnizează cantităţi mari de vitamina A, roşiile sunt responsabile cu menţinerea sănătăţii părului.
 
Absorbţia optimă de carotenoide şi flavonoizi din roşii are loc atunci când sunt gătite. Ele pot fi adăugate în salate, supe, ca strat superior în diverse preparate, servite alături de cartofi, omlete şi numeroase alte mâncăruri. Sucul de roşii poate fi util în cazul unei detoxifieri. Fiind un antiseptic natural, contribuie la protejarea organismului împotriva diferitelor infecţii, iar antioxidanţii conţinuţi de roşii ajută la curăţarea organismului de toxine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii