Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul de cazuri de infecţii respiratorii este mai mare cu 30% faţă de anul trecut

ro

07 Dec, 2018 00:00 2766 Marime text
Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a publicat situaţia răspândirii gripei în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2018. Cert este că situaţia este mai rea decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar se observă o îmbunătăţire a situaţiei faţă de săptămâna anterioară.
Astfel, s-au înregistrat două cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat în această săptămână. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 78.061, cu 29,7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 17% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.
În săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie s-au înregistrat la nivel naţional 123 de cazuri de gripă clinică, iar anul trecut în această perioadă au fost doar 3 cazuri înregistrate.
În acelaşi interval, au fost înregistrate 3 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu unul mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. Nu a fost comunicat niciun deces.
De la începutul sezonului, au fost confirmate 11 cazuri de gripă: patru cazuri de gripă cu virus AH1, două cazuri de gripă cu virus AH3, patru cazuri de gripă cu virus A nesubtipat şi un caz de gripă cu virs B.
Până la data de 2 decembrie, au fost vaccinate antigripal cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii un număr de 1.016.190 de persoane din grupele de risc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii