Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nucile, un aliat de încredere al frumuseții părului

ro

09 Sep, 2017 00:00 3421 Marime text
Nucile, prin conținutul lor ridicat de melatonină, te ajută să te odihnești corespunzător și să te simți în formă maximă a doua zi. Nucile ameliorează senzația de oboseală, de iritabilitate, combat astmul și întăresc sistemul imunitar.
 
Nucile sunt un aliat de încredere al frumuseții părului. Un consum regulat de nuci va furniza organismului două dintre cele mai importante minerale pentru păr: fier și zinc. Aceste substanțe fortifică firele de păr și contribuie la regenerarea rapidă a podoabei capilare. De asemenea, nucile au în conținutul lor vitamina E, care ajută părul să strălucească și să aibă un aspect sănătos, informează Agerpres.ro. (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2014/10/21/leacuri-din-gradina-nucile-09-41-38)
 
Uleiul de nucă este indicat în alimentația dietetică pentru prevenirea aterosclerozei și creșterea părului. Adăugat în salate, combate tenia. Se mai folosește pentru frecționarea corpului la copiii rahitici, anemici, precum și în dermatoze (are efect emolient). Mugurii de nuc macerați în miere sunt foarte utili împotriva anemiei, contra anorexiei și în cazurile de tulburări limfatice. Tinctura din frunze de nuc este foarte eficientă în tratamentul diabetului.
 
Miezul de nucă prăjit combate infecțiile urinare, dar în același timp poate fi folosit și pentru a scăpa de tuse. Miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Nucile conțin tanin cu efect astringent, de aceea sunt folositoare și în tratamentul diareei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii