Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile pentru sănătate a nucilor de macadamia

ro

13 Mar, 2023 12:21 1908 Marime text
sursa foto - Pexels.com
 
 
  • Nucile de macadamia sunt una dintre cele mai unice, delicioase și nutritive nuci, în mare parte pentru că sunt bogate în grăsimi mononesaturate.
 
Nucile de macadamia sunt nuci delicioase care provin din copacul care le dă numele, arborele Macadamia (Macadamia integrifolia), care este originar din Australia și care, în prezent, este cultivat în principal în zonele cu climă caldă și subtropicală, cum ar fi Hawaii, California, Florida, America Centrală, Brazilia, Indonezia, Africa de Sud, Malawi, Kenya și Israel, printre alte regiuni. Acest copac sau, în unele cazuri, arbuști, crește de la 2 metri până la 12 metri înălțime. Sunt foarte frunzoși și rămân mereu verzi.
 
Această nucă este clasificată ca fiind un fruct neutru. Ele aparțin aceluiași grup ca și alte fructe neutre sau tipuri de alune, cum ar fi nuca de cocos, avocado, nuca, arahidele, castanele, migdalele, alunele sau cacaoa. Aceste fructe sunt alimente cu un conținut ridicat de nutrienți esențiali, foarte benefice pentru sănătatea noastră.
 
Această nucă este bogată în calorii și grăsimi, așa cum am mai spus, majoritatea sunt nesaturate și sunt bune pentru inima noastră, pentru sistemul circulator, pentru a ajuta la reducerea colesterolului și în general pentru sănătatea noastră.
 
Nuca de macadamia mai este cunoscută și sub numele de macadamia, nucă de tufiș, nucă de maroochi și nucă de Queensland. Aborigenii din Australia, de unde este originară, o numesc kindal kindal sau jindilli.
 
Nucile de macadamia sunt nuci în formă de alune, cu un interior albicios sau de culoare crem. Fructul uscat are formă sferică și are o coajă tare, netedă, de culoare maro, care, la rândul ei, este închisă într-o coajă verde.
 
Este un fruct cu o aromă caracteristică de migdale, ușor dulce și cu o textură cremoasă, care este consumat pe scară largă de oameni din întreaga lume. Este un fruct exclusivist, la mare căutare, cu un preț ceva mai scump decât restul competitorilor săi.
 
Aceste nuci de macadamia sunt bogate în calorii și grăsimi, așa cum am spus deja, majoritatea sunt nesaturate și sunt bune pentru inimă, pentru sistemul circulator, pentru a ajuta la reducerea colesterolului și în general pentru sănătatea noastră.
 
Aborigenii australieni le foloseau ca fiind unul dintre alimentele lor de bază, dar nu au fost descoperite de restul lumii până la primul contact cu Imperiul Britanic. Ca urmare a acestui contact, nucile de macadamia au devenit cunoscute după colonizare. Atunci, arborele de macadamia a început să fie cultivat de horticultori din diferite zone, care au văzut interesul comercial al acestuia, ceea ce a dus la o creștere a consumului său.
 
Cel mai hrănitor și sănătos mod de a consuma nuci de macadamia este crud, dar nucile de macadamia pot fi consumate fie crude, fie prăjite sau sărate.
 
Acest aliment este ideal ca gustare și poate fi combinat perfect cu brânză tartinabilă sau pateu. În bucătărie, ele sunt folosite în diverse rețete ca garnitură pentru mâncăruri delicioase, pentru a îngroșa sosurile. De asemenea, sunt folosite prăjite și zdrobite pentru a face un tip de unt.
 
La fel ca pe alune, le putem încorpora în diferite tipuri de alimente, cum ar fi curry, salate, legume, orez, biscuiți, prăjituri și înghețată și obținem rețete cu proprietăți sănătoase pentru organismul nostru.
 
Nucile și fructele uscate sunt produse care pot fi combinate în toate tipurile de rețete în care dorim să le adăugăm. În cadrul clasificării fructelor cu coajă lemnoasă, nucile de macadamia sunt alimente care fac din rețetele noastre un preparat rafinat cu nenumărate beneficii pe care trebuie să le adăugăm la consumul nostru obișnuit.
 
Care sunt beneficiile acestor nuci de macadamia?
 
Nuca de macadamia este o nucă care, pe lângă gustul său rafinat și textura magnifică, se remarcă prin proprietățile, beneficiile pentru sănătate și valoarea nutritivă, fiind o sursă magnifică de proteine, carbohidrați și fibre, precum și prin cantitatea mare de grăsimi care corespund la aproximativ trei sferturi din greutatea sa.
 
În plus, după cum am explicat deja, aceste grăsimi sunt în mare parte acizi grași mononesaturați, cum sunt cei din uleiul de măsline sau avocado, și sunt, prin urmare, esențiale pentru prevenirea problemelor cerebrovasculare.
 
În același mod, aceste nuci au proprietăți care ajută la reducerea problemelor de colesterol, deoarece conțin o cantitate mare de grăsimi mononesaturate, necesare pentru a combate această problemă. Prin urmare, ele sunt sănătoase pentru inimă, ceea ce înseamnă că pot contribui la reducerea nivelului de trigliceride și de colesterol din sânge, acel colesterol care ne îngrijorează atât de mult.
 
Conținutul său de fibre ajută la reglarea tranzitului intestinal și la evitarea problemelor de constipație. Mai mult, datorită conținutului de proteine, aceste nuci sunt un bun complement pentru dietele vegetariene, vegane sau sărace în proteine. De asemenea, ele furnizează flavonoide polifenolice cu acțiune antioxidantă.
 
Acest aliment ne furnizează vitamine din grupa vitaminelor B cu proprietăți esențiale pentru sistemul nervos și metabolismul celular. De asemenea, furnizează o doză apreciabilă de vitamina E sub formă de alfa-tocoferol.
 
Conținutul său de vitamina C contribuie la întărirea sistemului nostru imunitar, iar conținutul de calciu și fosfor ajută la întărirea și dezvoltarea oaselor și a dinților.
 
De asemenea, merită menționat conținutul de magneziu, mangan și conținutul scăzut de sodiu al acestor nuci.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii