Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Murele sunt cunoscute pentru proprietățile lor anticanceroase

ro

16 Aug, 2017 23:49 1423 Marime text
Murele sunt cărnoase, suculente, compuse, roșii și acrișoare la început, negre și dulci când sunt coapte. Acestea sunt bogate în vitaminele B, A și C și mai conțin acid citric, salicilic, sodiu, calciu, magneziu, fier, potasiu, carbohidrați, pectină, mucilagii, flavonide, proteine și acizi organici, conform Agerpres.ro.
 
Murele sunt importante într-o dietă pentru conținutul lor nutrițional ridicat de fibre dietetice, vitamina C, vitamina K și de mangan mineral esențial, potrivit nutrition-and-you.com. Fructele, datorită conținutului complex în substanțe minerale, sunt recomandate în alimentația persoanelor care suferă de anemie, diaree, afecțiuni pulmonare, afecțiuni ale ficatului sau ale vezicii biliare.
Murele sunt cunoscute pentru proprietățile lor anticanceroase, datorate aportului de antioxidanți, care distrug radicalii liberi ce dăunează celulelor și pot duce la cancer. De asemenea, consumul de fructe ajută la protejarea și întărirea imunității. Cercetările științifice arată că sunt extrem de bogate în substanțe cu efect antioxidant, fiind chiar cele mai puternice fructe în acest sens.
 
Fructele, sărace în calorii și bogate în fibre, ajută la menținerea greutății corpului și în același timp scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime și prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii